van der Horst

Cyan Polestar Racing trekt voluit de WTCC-kaart in 2017

Volvo S60 Polestar Cyan Racing
Volvo S60 Polestar Cyan Racing
Nadat het eerder reeds de stekker uit het Australische V8 Supercar-kampioenschap trok, gaf Cyan Polestar Racing vandaag te kennen zich in 2017 ook uit het STCC terug te zullen trekken. Zeker nu de organisatoren van het Skandinavisch Toerwagenkampioenschap vandaag aankondigden om vanaf 2017 volgens het TCR-reglement te gaan racen. Polestar zal zich volgend seizoen dan ook volledig op het WTCC focussen, naar we vernamen wellicht met vijf Volvo's S60.
Polestar Cyan Racing
Polestar Cyan Racing
"We hebben gedurende meer dan twee decennia  ons steentje tot het STCC bijgedragen. En we willen dit best ook in de toekomst doen, alleen verschilt het TCR-reglement dermate van de STCC-regelgeving dat we over geen wagen beschikken die aan de TCR-eisen voldoet. We sluiten TCR-deelname in de toekomst niet uit maar we verkiezen om ons ten volle op het WTCC te focussen.
Een in Zweden ontwikkelde wagen, bestuurd door Zweedse rijders zal meer bijdragen tot de perceptie en de ontplooiing van de motorsport in Zweden dan een haastig in elkaar gestoken TCR-opzet in het STCC anno 2017
" verduidelijkte Alexander Murdzevski Schedvin, motorsportbaas bij Polestar, de beslissing.

Polestar blijft dit seizoen nog aktief in het STCC met drie wagens voor Richard Göransson, Robert Dahlgren en Prins Carl Philip. In 2017 komt de Zweedse equipe dan met drie officiële wagens aan de start van het WTCC. Naar we vernamen is het de bedoeling de wagens van dit jaar ter beschikking te stellen van privéteams, wat het totaal aantal Volvo's S60 volgend seizoen op minstens vijf zou brengen. Leuk nieuws voor WTCC-patron François Ribeiro die zo deels het vertrek van constructeur Citroën opvangt. Overigens is de kans dat Sebastien Loeb Racing of een ander privéteam volgend jaar de wagens van Lopez en Muller overneemt best reëel.

Foto's: Hans van Onsem

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op donderdag 9 juni 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons