van der Horst

Dakar Rally: Pech voor Igor Bouwens

Igor Bouwens - Gregoor Trucks
Igor Bouwens - Gregoor Trucks
Igor Bouwens heeft in de tweede rit van de Dakar 3u40’ verloren door de gevolgen van een klapband. “Het wiel vervangen was niets, maar eerst startte de motor niet meer en daarna had ik geen 4x4 en geen sper meer. Al bij al ben ik blij dat ik nog in de race ben.”
De rit van Al Henakiyah naar Al Duwadimi, met 470 kilometer tegen de chrono, is Igor Bouwens, Syndiely Wade en Ulrich Boerboom niet gunstig gezind geweest. Aanvankelijk hing het Iveco-trio tussen de elfde en de vijftiende plaats, maar op kilometer 221 sloeg het noodlot toe. De klapband op zich was niet zo erg – een wiel vervangen hoort erbij – maar de impact had verdere schade veroorzaakt. De motor wilde aanvankelijk niet meer starten en toen ze die wel aan de praat kregen, bleek de transmissie niet te functioneren zoals het hoort.

Igor: “Het ging echt heel goed, ik denk dat ik in de top tien had kunnen eindigen. Maar dan kregen we die klapband, rechtsachter. Een harde knal. Het wiel vervangen vormde op zich geen probleem, maar toen we wilden vertrekken, startte de motor niet meer. We moesten zoeken naar de oorzaak, maar Ulrich kreeg het elektrische probleem opgelost. Maar dan nog waren alle problemen niet weg. Ik kon niet schakelen tussen kleine en grote versnellingen, ik kon de 4x4 niet inschakelen en ik had achteraan geen sper. Met achterwielaandrijving en zonder sper 6 kilometer duinen aanvatten is niet vanzelfsprekend. We overwogen even om terug te draaien. Maar ik ben blij dat we doorgezet hebben en de rit uitgereden hebben. Morgen gaan we weer van start.”

Zondagavond ging het serviceteam op zoek naar de oorzaak van de problemen. Aangezien de laadruimte vol flarden rubber lag, leek het aannemelijk dat de klapband het elektrische systeem beschadigd had.
Maandag staat opnieuw een heel pittige rit op het menu. Na een verbindingsrit van 295 kilometer wacht een proef van 438 kilometer tegen de chrono. Na afloop krijgt de crew welgeteld twee uur om te sleutelen.

Gregoor Trucks Pers
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op zondag 7 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons