van der Horst

Abu Dhabi: Charles Leclerc is GP3 kampioen

Nyck de Vries - ART GP
Nyck de Vries - ART GP
Beide titelkandidaten Charles Leclerc (ART GP) en Alexander Albon (ART GP) moesten de strijd staken tijdens de de eerste GP3 wedstrijd, waardoor de titel definitief in handen kwam van Charlles Leclerc. De zege ging naar noorderbuur Nyck de Vries (ART GP), Jake Dennis (Arden International) en Jack Aitken (Arden International) vervolledigden het podium.
Charles Leclerc - ART GP
Charles Leclerc - ART GP
Alexander Albon zag al de snel de titel aan zijn neus voorbijgaan toen hij de wagen van Jack Aitken aanreed en de strijd moest staken met een geplooide ophanging. Zo was Leclerc al snel verzekerd van de titel, maar toch verprutste hij alsnog zijn race door na een slechte start in te rijden op de wagen van Santino Ferrucci (Dams).


Podium race 1 Abu Dhabi
Podium race 1 Abu Dhabi
Nyck de Vries kon alzo de zege pakken, zijn tweede dit seizoen voor Jake Dennis (Arden International) en Jack Aitken (Arden International). Dennis reed een mooie race, bij de start was hij teruggevallen van de tweede naar de vijfde plaats maar hij vocht zich terug naar de tweede positie. De Brit zette de Vries nog onder druk maar de Nederlander wist stand te houden. Kevin Jörg (Dams) en Nirei Fiukuzumi (ART GP) maakten de top vijf vol. Steijn Schothorst (Campos Racing) sloot de race af op de zesde plaats.

Foto's: Racing International Photography
   • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons