van der Horst

Dakar-winnaar Nasser Al-Attiyah van start in Qatar-finale

Nasser Al-Attiyah
Nasser Al-Attiyah
Tweevoudig Dakar-winnaar Nasser Al-Attiyah gaat eind november voor eigen publiek van start in de WTCC-finale in Qatar. De Qatarees die ook reeds elf keer het Middle East Rally-kampioenschap won, bemant in hoofdstad Doha één van de Campos Racing RML Chevrolets en flankeert er zodoende teamgenoten John Filippi en Hugo Valente.
  • De Swert Opticiens
Nasser Al-Attiyah is er inmiddels 44 maar dat weerhield er de man begin deze maand niet van om voor de tweede keer de FIA World Cup for Cross Country Rallies-kroon op zak te steken. Dat de voormalige UNICEF-ambassadeur van vele markten thuis is getuigt onder meer ook diens bronzen medaille in het kleiduifschieten ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Londen anno 2012.

Op het eigenste Losail Circuit wacht Al-Attiyah evenwel geen gemakkelijke taak. "Ik heb inderdaad nog veel te leren. Ik heb niet veel race-ervaring op omlopen en al helemaal niet met een voorwiel aangedreven wagen. Uiteraard hoop ik competitief te zijn maar het moge duidelijk zijn dat ik andere doelstellingen heb dan mijn rivalen: als ambassadeur voor motorsport in het Midden-Oosten wil ik er alles aan doen om Qatar, dat reeds meerdere jaren met succes Moto GP-meetings organiseerde, nog nadrukkelijker op de motorsportkaart te zetten. " aldus Al-Attiyah die in Losail trouwens voormalig rally-teamgenoot Sebastien Loeb terugvindt.

Het zal niemand verbazen dat naast WTCC-patron François Ribeiro ook FIA Vice-President en QMMF President Nasser Khalifa Al-Atya opgetogen is met  Nasser Al-Attiyah's deelname aan de finaleraces. Deze worden voor het eerst in de WTCC-geschiedenis bij kunstlicht verreden.

Foto: FIA WTCC

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 23 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Losail.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons