van der Horst

Dan Goldburg, Paul di Resta en Marino Sato met United Autosports richting IMSA

United Autosports - Oreca 07 Gibson
United Autosports - Oreca 07 Gibson
United Autosports blijft niet stilzitten voor 2024. Nadat het eerder al Ben Keating en Alex Quinn bevestigde voor een volledig IMSA-programma, heeft men al een tweede wagen volledig afgerond. Wederom trekt men de Amerikaanse kaart voor de amateurpiloot met Dan Goldburg, maar deze zal niet klagen met de heren die hem gaan vergezellen. Het Anglo-Amerikaanse team rekent daarvoor namelijk op Paul di Resta en Marino Sato.
  • LTF
Paul di Resta
Paul di Resta
Goldburg maakte vooral het mooie weer in een LMP3 in de VP Racing Sportscar Challenge en in IMSA zelf met podia tijdens verschillende races. Nu gaat de Amerikaan de overstap maken naar LMP2 en klopt daarvoor aan bij United Autosports. Zij zetten dan ook zwaar in hiervoor en installeert di Resta naast hem. De Schot zal weliswaar niet alle races rijden, gezien hij ook nog verplichtingen heeft bij Peugeot in het FIA WEC, en gezien er twee overlappingen zijn tussen beide kampioenschappen, is het nog af te wachten wie zijn plaats gaat innemen. Voor de Michelin Endurance Cup rekent men dan weer op Marino Sato, die dit jaar zijn debuut maakte met het team in de ELMS.

Foto's: Thomas Smets - United Autosports



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op donderdag 28 september 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons