van der Horst

Dan Ticktum blijft Development Driver bij Williams Racing

Dan Ticktum
Dan Ticktum
Williams Racing heeft zojuist bevestigd dat Dan Ticktum Development Driver blijft bij het Britse team. Ticktum sloot zich vorig jaar aan bij het team en nam een druk simulatorprogramma op zich om te helpen bij de ontwikkeling van de Formule 1-auto's. Dat programma zal hij in 2021 verderzetten, naast zijn Formule 2-schema.
  • De Swert Opticiens
Naast zijn verplichtingen als Development Driver vorig jaar, nam Ticktum deel aan de Formule 2 en sloot hij het seizoen af ​​met één overwinning en drie extra podia. Hij zal dit jaar dus opnieuw deelnemen aan de Formule 2 nu met Carlin. Het logo van de Williams Racing Driver Academy zal zowel op zijn auto als op zijn overall te zien zijn.

De Brit heeft zowel in 2017 als 2018 in de beroemde Grand Prix van Macau gewonnen en werd tweede in het FIA Formula 3 European Championship 2018. Hij werd eerder uitgeroepen tot winnaar van de prestigieuze BRDC McLaren Autosport Award en is een voormalig winnaar van de Autosport National Driver of the Year. Ticktum heeft ook ervaring met F1-machines en heeft getest voor Red Bull Racing in 2019 in zowel Bahrein als Barcelona.

Foto: Rokit Williams Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op vrijdag 26 maart 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons