van der Horst

Daniel Lloyd aangeduid als TCR BoP- testrijder

Daniel Lloyd
Daniel Lloyd
Net als in 2016 fungeert het Circuito Ricardo Tormo nabij Valencia van 12 tot 14 februari als decor voor de belangrijke TCR Balance of Performance-test. Liefst elf verschillende merken (Alfa Romeo, Audi, Honda, Hyundai, KIA, LADA, Opel, Peugeot, Renault, SEAT en Volkswagen) zullen er door de Brit Daniel Lloyd aan de daartoe geëigende tests worden onderworpen. Het resultaat van de BoP-test zal midden maart worden bekendgemaakt en geldt voor alle TCR Series, ook voor het nieuwe FIA WTCR. De leden van het TCR Technical Bureau, dat het testprogramma opstelde, zullen daarom worden bijgestaan door de FIA-collega's.
  • Powerkit.shop
Balance of Performance-test
Balance of Performance-test
De 25-jarige Daniel Lloyd kan op heel wat ervaring bogen en racete na zijn Britse Renault Clio Cup-debuut in 2009 onder meer in het Skip Barber National Championship, het BTCC, de VW Scirocco R-Cup en de Britse Porsche Carrera Cup. Hij nam ook deel aan enkele Blancpain GT-races. In 2016 maakte hij een comeback in het BTCC en reed daar ook vorig jaar toen hij door Lukoil Craft-Bamboo werd gevraagd om Fransman Hugo Valente te vervangen in de TCR International Series, met een tweede plaats in Oschersleben als beste resultaat.

"Ik kijk er naar uit om samen te werken met de TCR-verantwoordelijken en hen bij te staan in het vastleggen van de BOP-parameters voor 2018. Mijn ervaring met verschillende voorwiel aangedreven auto's zal me daar bij helpen" aldus Lloyd, wel bewust van de belangrijke opdracht die hem wacht en het vertrouwen dat men in hem stelt. In 2016 was Nicola Larini met de BoP-test belast.

Foto's: TCR-WSC LtdSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 9 februari 2018.
  • Footprints

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons