van der Horst

Dániel Nagy (Zengő Motorsport) in Norbert Michelisz' voetspoor

Daniel Nagy - Zengő Motorsport
Daniel Nagy - Zengő Motorsport
Toen Zengő Motorsport een tijdje geleden bekend maakte dat Aurélien, zoon van Olivier Panis, voor het team WTCC zou gaan rijden, fronste meer dan één Hongaarse autofan de wenkbrauwen. In veler ogen deed het aantrekken van de jonge Fransman immers afbreuk aan het tot dan gevoerde teambeleid om jong Hongaars talent klaar te stomen voor het internationale toerwagenwerk. Met de bevestiging dat ook Daniel Nagy in 2017 opnieuw onderdak vindt bij het team van Zoltán Zengő, wordt het succesrijk beleid dat voorheen 'gamer' Norbert Michelisz tot racewinnaar kneedde, wel degelijk verdergezet.
Daniel Nagy - Zengő Motorsport
Daniel Nagy - Zengő Motorsport
Dániel Nagy, nog steeds maar 18, werd vorig seizoen door Zengő gerecruteerd als opvolger voor Michelisz. Die trok, niet zonder spijt, de  Zengő-deur achter zich dicht nadat hij zijn sterke resultaten aan het stuur van de privé gerunde Honda Civic met een contract als officieel Honda-rijder beloond zag. Nagy's seizoen verliep echter lang niet vlekkeloos; doordat het programma pas laat tot stand kwam, kreeg de youngster zijn Mugen-motor pas halfweg het seizoen in Portugal aangeleverd. Niet verwonderlijk dan ook dat het jaar puntenloos werd afgesloten,  daar waar toenmalig teammaat Ferenc Ficza - die vroeger aan zet kwam-  twee punten kon sprokkelen. Niettemin wist hij met zijn intrinsieke snelheid, volwassen aanpak en enkele opgemerkte duels met gevestigde waarden voldoende indruk te maken om zijn contract verlengd te zien.

"Ik was verbaasd toen ik de beslissing vernam" aldus Nagy die dus boven Ferenc Ficza werd verkozen. "Ik had me al vroeg goed voorbereid, in de hoop het tweede zitje toegewezen te krijgen. Dit lukte, wellicht omdat ik iets sneller op kruissnelheid kwam dan Ferenc. Zoltán [Zengő] zei me een nieuwe, betere kans te willen geven om dit jaar te tonen wat ik echt in mijn mars heb."

Zengő Motorsport
Zengő Motorsport
Als privérijder strijdt Nagy, net als teamgenoot Panis, in 2017 om de WTCC Trophy. "Ik wil mijn eerste WK-punten scoren en zoveel mogelijk in de top 10 finishen. Geen gemakkelijke opdracht, want we beschikken niet over de nieuwste Honda-specificatie maar het team levert uitstekend werk en, erg belangrijk, gelooft in mij en in dit project. Ik ben er van overtuigd dat we de vooruitgang die we vorig jaar boekten kunnen verderzetten en, wie weet, indien het regent, enkele in het oog springende resultaten kunnen neerzetten."

Foto's: FIA WTCC & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 31 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons