van der Horst

Data testdagen Formule E zijn bekend

Pre Season Testen Valencia
Pre Season Testen Valencia
Naar getrouwe gewoonte trekt de Formule E richting Spanje naar Valencia, voor de achtste keer overigens, om hun pre-seasontesten af te werken. Tijdens de vorige jaren startten deze testen op dinsdag om dan op vrijdag af te sluiten, dit jaar rollen de wagens hun eerste ronden een dag vroeger, namelijk van 29 november tot en met 2 december, waarvan 1 december een vaste vrije dag is. Nog enkele weken dus en dat terwijl nog niet alle teams hun piloten bekend gemaakt hebben.
Terwijl Envision Racing, Jaguar, ROKiT Venturi Racing, Nissan e.Dams, Mahindra Racing en Porsche al rond zijn met hun rijdersbezettingen, moet er toch nog een groot aantal teams aangevuld worden. Oliver Turvey is tot nu toe de enige die bij NIO 333 getekend heeft, terwijl ook Jake Dennis zeker aan blijft bij Andretti, dat vanaf dit seizoen onder de naam Avalanche Andretti Formula E zal doorgaan. Opvallend ook is dat alleen António Félix da Costa bevestigd is bij DS Techeetah, terwijl het nog stil blijft rond de situatie van Jean-Éric Vergne.

Waar het tot nu toe nog windstil is over piloten is bij Dragon / Penske Autosport, maar ook bij Mercedes-EQ. Na afloop van het raceweekend in Berlijn bevestigde Stoffel Vandoorne dat hij zeker zal aantreden in het komende seizoen, maar noch de Rumbekenaar, noch uittredend kampioen Nyck de Vries werden officieel bevestigd door het Duitse merk. Met andere woorden zullen er binnen de komende 20 dagen dan ook de laatste bevestigingen binnen rollen zodat de teams klaar zijn voor de eerste testdag op het Circuit Ricardo Tormo.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 9 november 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons