van der Horst

Daytona 24H: Na 20H: Porsche zet Cadillac onder druk

Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Met nog vier uur te gaan in de Rolex 24 at Daytona is alles nog mogelijk. De Action Express Racing Cadillac, tot dusver de voornaamste protagonist, ervaart thans de druk van beide Porsche Penske Motorsport Porsche 963's. Dit terwijl de afvalrace in GTD en GTD Pro naarstig verder gaat en het in LMP2 tot een duidelijk duel komt.
Porsche Penske Motorsport is bezig met een stevig offensief richting de Action Express Racing Cadillac. Eerst was de #6 van Laurens Vanthoor  sterk onderweg en ging zelfs de rode Whelen Cadillac voorbij. Maar net  zes uur voor het afvlaggen volgde een vierde penalty voor overmatig gebruik van het hybridesysteem. Men pakte nog wel de volle pot voor de Michelin Endurance Cup, om dan vooraan weg te vallen. Daarop nam de zusterwagen #7 de rol van hen over. Met nog vijf uur te gaan zorgde een neutralisatie er voor dat alles terug samen kwam. Buiten de drie bovengenoemde wagens zijn de bolides van JDC-Miller Motorsports, Proton Competition Mustang Sampling en de Wayne Taylor Racing with Andretti Acura #40 nog steeds in de strijd voor winst.

Bij de GTD's gaat de afvalrace ongenadig voort. In GTD Pro verdwenen  beide Corvette's van het voorplan. De #3 liep schade op rechts achteraan nadat het achterlicht verdwenen was en er soms zelfs vuur in die hoek van de wagen gespot werd. Later viel ook de #4 weg, nadat die in de Le Mans Chicane een uitstapje maakte in het gras en eveneens schade opliep. Hiermee blijven de Risi Competizione Ferrari en de Paul Miller Racing BMW over, al kon de AO Racing Porsche zijn ronde achterstand wegwerken. Voorlopig vinden we de Ford Mustang GT3 #65 van Frédéric Vervisch in vierde stelling terug, zij het op drie ronden achterstand.

In GTD bevinden zich nog zeven wagens in dezelfde ronde. Hier ligt de Winward Racing Mercedes op kop, nadat die niet zonder moeite voorbij de Triarsi Racing Ferrari was geraakt. De derde plek is voorlopig voorbehouden voor de enige overgebleven Vasser Sullivan Lexus. De Wright Motorsports Porsche van Jan Heylen, en de Iron Dames Lamborghini van Sarah Bovy rijden respectielijk op een achtste en negende plaats en zijn de eersten die een ronde achterstand tellen.

Ook in LMP2 gaat de strijd ongenadig verder met de Oreca's van CrowdStrike by APR en Era Motorsports als voornaamste tenoren. In de laatste uren vochten deze een zeer stevig duel uit, en werden er zelfs al lichte tikken uitgedeeld. Terwijl beide koplopers elkaar onder druk zetten, liggen Inter Europol by PR1/Mathiasen Motorsports en Riley op vinkenslag.

Foto's: Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 28 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons