van der Horst

De belangrijkste benodigdheden voor jouw EV

8f3087e1cfb9210c531f9ca9fc890189d41f85da.jpg
Aanvullend op je laadpaal kan het handig zijn om een loadbalancing accessoire voor je laadstation te installeren. Dit is een apparaatje dat ervoor zorgt dat de laadstroom automatisch geregeld wordt. Zo hoef je je nooit zorgen te maken dat jouw laadstation te veel stroom gebruikt en je hoofdzekering overbelast wordt.
Laadpaal thuis
Heb je de mogelijkheid om je auto op eigen terrein te parkeren? Laat dan ook thuis een laadpaal installeren. Niet alleen ben je zo altijd verzekerd van een parkeerplaats met oplaadmogelijkheden, je bent ook goedkoper uit dan wanneer je altijd gebruik moet maken van publieke laadpalen. Thuis betaal je namelijk de ‘gewone’ stroomprijs, terwijl bij publieke laadpalen veel hogere tarieven plus bijkomende kosten in rekening gebracht worden. Als je zonnepanelen hebt, laad je thuis al helemaal goedkoop op.
Loadbalancing
Aanvullend op je laadpaal kan het handig zijn om een loadbalancing accessoire voor je laadstation te installeren. Dit is een apparaatje dat ervoor zorgt dat de laadstroom automatisch geregeld wordt. Zo hoef je je nooit zorgen te maken dat jouw laadstation te veel stroom gebruikt en je hoofdzekering overbelast wordt.
Laadkabelhouder
6380cbda6a04746d8a315e6046d511e21ede6540.jpg
Het is ook handig om bij je laadstation een laadkabelhouder te plaatsen. Zo kun je de laadkabel voor je elektrische auto netjes ophangen vlak bij het laadstation. Dit vergroot het gebruiksgemak, omdat je de laadkabel dan altijd zo te pakken en ook zo weer opgeborgen hebt. Ook blijft de kabel zo langer netjes en gaat hij langer mee.
Oplaadkabel
Zonder oplaadkabel kom je natuurlijk niet ver met je elektrische auto. Daarvan bestaand verschillende types: Type 1 en Type 2. Dit heeft betrekking op de aansluiting die je op je auto vindt. Daarnaast heb je de keuze voor een laadkabel van 16 ampère of 32 ampère. 16A is altijd te gebruiken, maar als je auto 32A ondersteunt benut je niet de volledige mogelijkheden voor het snel opladen van je auto. Laadkabels bestaan er in verschillende lengtes. Houd daarbij rekening met de afstand die je te overbruggen hebt tussen de aansluiting op je auto en de laadpalen die je wilt kunnen gebruiken.
Oplaadpas voor publieke laadpalen
Natuurlijk wil je ook de mogelijkheid hebben om je elektrische auto bij openbare laadpalen op te laden. Bijvoorbeeld als je langere afstand moet rijden. Om die palen te kunnen gebruiken, heb je een laad pas nodig. Er zijn inmiddels veel verschillende laadpassen met verschillende tarieven beschikbaar. Bij de één betaal je een flink starttarief voor het opladen, maar vervolgens een wat lager tarief per kWh stroom, terwijl het bij andere laadpassen weer juist andersom is. Daarnaast heb je de keuze uit een gratis laadpas zonder abonnement of een pas mét abonnement. Gebruik je niet vaak publieke laadpalen, dan is het beter om een pas zonder abonnement te nemen. Kijk goed bij het maken van je keuze met welke laadpas je het goedkoopst kunt laden bij die je vaak verwacht te gebruiken. Je kunt eventueel zelfs meerdere gratis passen aanvragen.

Heb je al deze zaken geregeld? Dan ben je helemaal klaar om optimaal gebruikt te gaan maken van jouw elektrische auto en wensen we je veel rijplezier!

Persbericht DB Online Marketing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op dinsdag 1 juni 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons