van der Horst

De Fun Cup powered by Hankook op vakantie naar de Nederlandse kust

De Fun Cup powered by Hankook 2023
De Fun Cup powered by Hankook 2023
Na regen komt zonneschijn. Voor zijn tweede afspraak van het seizoen 2023 wisselt de Fun Cup powered by Hankook het regenachtige circuit van Mettet in voor het zonovergoten strand – dat hopen we toch! – van het Nederlandse Zandvoort en zijn spectaculaire F1-circuit in de duinen.
Naar goede gewoonte zullen de Benelux Open Races vooral in het teken staan van de gezellige en ludieke sfeer die organisator Kronos Events zo hoog in het vaandel draagt. Met die gedachte in het achterhoofd werden alle deelnemers op zaterdagavond uitgenodigd voor een barbecue op het strand van Zandvoort, en al meer dan 200 gasten hebben hun komst bevestigd! 

Ondertussen zullen de meer dan 40 ingeschreven exemplaren van de Fun Cup al een vrije training (10u tot 13u) en een kwalificatiesessie (14u tot 16.30u) afgewerkt hebben op het circuit van 4,259 kilometer met beroemde bochten als Tarzan, Scheivlak of Arie Luyendyk. Die kwalificaties duiden trouwens de winnaar aan van de Hankook Qualifying Trophy, maar de uiteindelijke startgrid wordt vastgelegd door een spel georganiseerd in de paddock.

Waar het allemaal echt om draait, is natuurlijk de wedstrijd van acht uur die de liefhebbers van de beroemde racekever op zondag (9.30u-17.30u) te wachten staat. Na hun zege in Mettet vertrekken Lorenzo Donniacuo, Kevin Caprasse en Timo Van Impe (#280 Milo Socardenne) met de favorietenrol naar Nederland, maar ze zullen rekening moeten houden met hun teamgenoten en regerende kampioenen, Guillaume Mondron, Simon Tourneur en Gilles Verleyen op de #480 Milo Tourneur. Of komt de grootste tegenstand van de polesitters in Mettet, Michaël Leenders, Cédric Bollen en Matteo Raspatelli (#424 M3M Racing)?

De talrijke outsiders zijn echter vastbesloten om een gooi te doen naar het podium of, misschien zelfs, de overwinning in Zandvoort. We denken dan vooral aan enkele andere teams met een Top Gun-rijder in de rangen, zoals de derde bemanning van Milo Racing op de #446 (Pieter Ooms-Kevin Balthazar-Sébastien Kluyskens) of de pechvogels van de openingsrace, Benoit Dupont, Tristan Földesi, Edouard Chevalier en Enzo Ferrari op de #498 Compact Machinery by Leader. De #426 AP Racing (Martin Leburton-Gilles Piron-Pierre Piron-Nathan Diederickx) en de #999 Knauf – ML Concept by AP (Grégory Servais-Anthony Rosa-Manu Nava-Marc Lognard) mikken vooral op een top 5-notering. Die vaststelling geldt ook voor de #219 van CG Racing, dat zijn terugkeer maakt in de Fun Cup powered by Hankook. William Godefroid en Behhan Danhier worden versterkt door een derde rijder die later wordt bekendgemaakt.
Fun en Pure: geen duidelijke favoriet
Het wordt niet alleen uitkijken naar de strijd voor de algemene overwinning, maar ook naar de verschillende andere klassementen die iedereen een kans geven om te schitteren in de Fun Cup powered by Hankook. Bovendien heeft het voorbije seizoen duidelijk gemaakt dat de protagonisten van de Fun-categorie (voor teams zonder Top Gun) allesbehalve kansloos zijn in het algemene klassement. De #486 Michaël Mazuin Sport (Nathan Brauns-Lucas Taelman-Louis Mazuin), de #489 Milo HHH (Niek Hommerson-Alexander Hommerson-Marnix Hommerson) en de #415 Clubsport Racing (Koen De Wit-Matisse Lismont-Antoine Morlet) zullen elkaar dus met een dubbele ambitie bekampen in de Nederlandse duinen.

Niet alleen de drie wagens die in Mettet op het podium stonden, maken kans om te schitteren. Opgepast dus ook voor de #514 Michaël Mazuin Sport van Camille en Michaël Mazuin, de #472 Coox Racing van Feye Hijts en Colin Coox, of de #416 SKR van Franco Lemma, Jérôme Da Costa en Ricardo Pinto.

Milo Racing won in Mettet niet alleen het algemene klassement, maar triomfeerde ook in de Pure-categorie (voor rijders met voornamelijk de Fun Cup op hun palmares). De #283 begint dus als leider in het kampioenschap aan de confrontatie in Zandvoort, maar Christophe Boniver, Christophe Grosjean en Henk Rogiers zullen met het mes tussen de tanden moeten racen om de #487 AC Motorsport (Benoit Arnaudet-Raphael Bolle Debal-Ralph Pierard-Jean-Luc Vandormael), de 53 Nice Cars-Wondercar (Arnaud Kahia-Simon Carrera-Frédéric Bocquet), de #278 Acome Racing (Nicolas Fedorenko-Dusty Kukenheim-Frédéric Delhez) en de #114 Clubsport Racing (Philip Vandewalle-Jean-Luc Heymans) achter zich te houden.

Ook de categorie Vintage wordt vertegenwoordigd dankzij de deelname van de #254 DPW-Racing, bestuurd door Kobe Delmé en Mathieu Simoné.
Biplace: wie daagt de kampioenen uit?
In de divisie waar passagiers integraal deel uitmaken van de wedstrijd, hebben de regerende kampioenen van de #365 Car-Pass LRE by Comtoyou de perfecte start genomen in Mettet. Ook in Zandvoort ligt de druk dus vooral op hun schouders, maar zeker van de overwinning zijn Philippe Denis, Quentin Denis, Gautier Engisch, Stéphane Lémeret en Philippe Reynens allerminst.

Niemand minder dan Francis en François Plunus maken immers hun terugkeer aan het stuur van de #342 Milo Monster Trendy, in het gezelschap van rallyrijder Michael Lottefier. Samen met de #315 Fun4Racers by Comtoyou van Geoffrey Bara, Norbert Camara, Alexandre Coffe en Frédéric Taquet worden zijn de grootste uitdagers van de leiders in de tussenstand. De #356 Drive4Fun by Milo (David Determe-Sébastien Jungen), de #361 Hurricane by Leader (Dimitri Rolin-Davy De Regge-Christian Gengoux) en de #381 DPW-Racing (Michael Lescroart-Davy Sneppe) zullen tot slot voor de verrassing willen zorgen.

Laat het duidelijk zijn: er is veel, heel veel zelfs, om naar uit te kijken komend weekend tijdens de Benelux Open Races op Circuit Zandvoort. Zowel op als naast het circuit zal de Fun Cup powered by Hankook zijn reputatie eer aandoen!

Fun Cup press  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons