van der Horst

De GT4 Belgium Cup gaat definitief door

McLaren 570S, BMW M4 & Aston Martin Vantage GT4
McLaren 570S, BMW M4 & Aston Martin Vantage GT4
Onder impuls van Pascal Witmeur werd er afgelopen winter hard gewerkt aan het opzetten van een Belgisch kampioenschap voor GT4 wagens. Met de steun van SRO wou men ook in ons land meegaan in het GT4 verhaal dat een mooie toekomst lijkt weggelegd. Een competitie bestaande uit vijf manches werd vooropgesteld maar daarna werd het stil rond dit kampioenschap. Deze week werd bevestigd dat de GT4 Belgium Cup wel degelijk doorgang vindt maar over slechts vier raceweekends.
  • Prospeed Competition
GT4 @ Zolder
GT4 @ Zolder
De GT4 Belgium Cup start in Zolder op 7 en 8 april waar er samen gereden wordt met de GT4 European Series, daarna gaat het richting Spa-Francorchamps (20-22 juli) en de Nürburgring (14 - 16 september) waar er opnieuw in het kader van de GT4 European Series wordt gereden. Tenslotte trekt men richting Zandvoort (6 - 7 oktober) tijdens een weekend dat wordt gedeeld met de GT4 Central European Cup. Bij elke manche staan er twee races van ieder een uur op het programma.

SRT - Mercedes AMG GT4
SRT - Mercedes AMG GT4
De GT4 Belgium Cup staat enkel open voor rijders met een Belgische licentie maar daarnaast worden ze ook opgenomen in de algemene uitslag van de betwiste races. Zij kunnen dus punten pakken in beide competities. Probleem wordt om voldoende Belgische rijders een plaatsje te geven binnen de eerste race van het GT4 European Series te Zolder, gezien daar alle 47 beschikbare plaatsen al ingenomen zijn. Toch hoopt Pascal Witmeur nog enkele Belgische rijders binnen te krijgen bij geselecteerde teams en alzo een tiental Belgen op de startgrid te krijgen. Voor de wedstrijden op Spa en de Nürburgring worden er 60 wagens toegelaten waardoor er plaats vrijkomt voor extra Belgische equipes. In Zolder krijgen we zeker al SRT Racing aan de start dat er in slaagde drie starttickets te bemachtigen.

Kalender GT4 Belgium Cup:
7-8 april : Zolder (België)
21-22 juli: Spa-Francorchamps (België)
15-16 september : Nürburgring (Duitsland)
6-7 oktober : Zandvoort (Nederland)

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zaterdag 31 maart 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons