van der Horst

De Hankook 24H DUBAI 2017 zijn gestart!

Start 24H Dubai 2017
Start 24H Dubai 2017
Om 14.00 uur lokale tijd vertrok een totaal van 92 auto’s op het Dubai Autodrome voor de twaalfde editie van de Hankook 24H DUBAI. Tal van bezoekers, fans en vrienden van de teams genoten van de activiteiten in de startopstelling, voordat het veld zich in beweging zette voor twee opwarmronden. Daarna volgde de traditionele rollende start voor de seizoensouverture van de 24H SERIES powered by Hankook 2017.
  • Heinz Performance
Black Falcon - Mercedes-AMG GT3
Black Falcon - Mercedes-AMG GT3
Toen het startlicht uitdoofde, leidde pole-sitter Jeroen Bleekemolen met de Black Falcon-Mercedes-AMG GT3 (#2, Khaled Al Qubaisi/Jeroen Bleekemolen/Patrick Assenheimer/Manuel Metzger) het veld in de richting van de eerste bocht, gevolgd door Mirko Bortolotti in de GRT Grasser Racing Team Lamborghini (#963, Mirko Bortolotti/Christian Engelhart/Rik Breukers/Rolf Ineichen/Mark Ineichen). Een aanvallend rijdende Sven Müller bracht de Manthey-Porsche (#12, Otto Klohs/Sven Müller/Matteo Cairoli/Jochen Krumbach) snel naar de derde plaats, maar even later viel het team weer terug naar de tiende positie na een vroege pitstop tijdens een code 60-neutralisatie, die nodig was omdat de ZRT Motorsport Honda Integra (#48, Jonathan Mullan/Umair Khan/Graham Davidson/Chris Yarwood) vanwege een technisch probleem op de baan was gestrand. 
 
Start grid 24H Dubai 2017
Start grid 24H Dubai 2017
De leiders in de klasse na een uur zijn de V8 Racing-Chevrolet Corvette C6-ZR1 (#18, Wolf Nathan/Rick Abresch/Luc Braams/Duncan Huisman/Alex van ‘t Hoff) in A6-Am, de Fach Auto Tech-Porsche 991 Cup MR (#51, Thomas Fleischer/Peter Joos/Marcel Wagner/Heinz Bruder/Martin Ragginger) in SPX, de race:pro motorsport-Porsche 991 Cup (#63, Stanislav Minsky/Murad Sultanov/Klaus Bachler/Carlos Rivas/Mark Wallenwein) in 991, de Bovi Motorsport-Brokernet Silversting (#207, Wolfgang Kaufmann/Kalman Bodis/Jaap van Lagen/Heino Bo Fredriksen) in SP2, de Nissan GT Academy Team RJN-Nissan 370Z GT4 (#123, Jann Mardenborough/Ricardo Sanchez/Romain Sarazin/Johnny Guindi) in SP3-GT4, de Modena Motorsports-SEAT Leon TCR (#216, Wayne Shen/John Shen/Francis Tjia/Mathias Beche) in TCR, de Team Altran Peugeot-Peugeot 208 GTi (#308, Guillaume Roman/Thierry Blaise/Kim Holmgaard/Michael Carlsen) in A3, de Sorg Rennsport-BMW M235i Racing Cup (#152, Ahmed Al Melaihi/Jesus Diez/José Manuel de los Milagros/George Richardson/Shawn Peh) in Cup1 en de Team Eva Solo/K-Rejser-Peugeot TCZ (#171, Jacob Kristensen/Jan Engelbrecht/Thomas Sørensen/Jens Mølgaard/Henrik Sørensen) in A2.
 
Dubai Autodrome
Dubai Autodrome
Voorafgaand aan de start van de Hankook 24H DUBAI werd er autosporthistorie voor de Golf-regio geschreven met de eerste twee races van de nieuwe TCR Middle East-toerwagenserie. De 16-jarige Duitser Luca Engstler, de zoon van toerwagenroutinier Franz Engstler, won de eerste race, wat voor de voormalige formulewagenrijder zijn eerste toerwagenrace ooit was. De winst in de tweede race ging naar de Amerikaan Brian Gdovic, de enige rijder die deze week aan de prototype-races, de TCR-serie en de Hankook 24H DUBAI deelneemt. Daarmee behaalde het Liqui Moly Team Engstler met zijn Volkswagens in beide TCR-wedstrijden de overwinning.
 
De finish van de Hankook 24H DUBAI is morgen, 14 januari, om 14.00 uur lokale tijd. Live-streaming in HD-kwaliteit met commentaar van Radiolemans.com is beschikbaar op de website www.24hseries.com. Daarnaast zijn er ook regelmatige updates via Facebook (24H Series), Twitter (@24HSeries) en Instagram (24H Series).

24H Series by Creventic PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op vrijdag 13 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons