van der Horst

24H SERIES powered by Hankook richting Frankrijk en Spanje

24H Paul Ricard
24H Paul Ricard
Volgende maand begint met de tweede editie van de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD (15-17 juli 2016) de tweede helft van het seizoen in de 24H SERIES powered by Hankook 2016. Voor deze race hebben zich al 77 teams ingeschreven, maar er zijn nog steeds enkele plaatsen in het veld beschikbaar. Na de zomerpauze is de Hankook 24H BARCELONA (2-4 september 2016) de voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Met 106 teams is hier het maximale aantal voor-inschrijvingen al bereikt, dus van nu af aan worden alleen nog volledig betaalde inschrijvingen in volgorde van binnenkomst behandeld.
  • Powercars
Start 24H Barcelona 2015
Start 24H Barcelona 2015
“De première van de race op het Circuit Paul Ricard was vorig jaar een groot succes, waarop we nu willen voortbouwen. Barcelona is inmiddels een klassieke lange-afstandswedstrijd geworden en een vast evenement op onze kalender. Het ziet ernaar uit dat we in Barcelona wederom meer inschrijvingen hebben dan we kunnen herbergen, maar we zijn blij dat we teams in ieder geval nog de mogelijkheid kunnen bieden om op Paul Ricard te racen”, zegt Daphne Gengler van CREVENTIC. Het Nederlandse bureau is promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook in samenwerking met het DNRT (Dutch National Racing Team).   

24H Paul Ricard
24H Paul Ricard
De Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD voert teams en rijders naar de prachtige omgeving van het departement Var in Zuid-Frankrijk, niet ver van de Middellandse Zeekust. Het circuit werd geopend in 1970 en was geïnitieerd door ondernemer en autosportliefhebber Paul Ricard, een telg uit de familie die bekend werd door de productie van pastis. Tussen 1971 en 1990 vond de Franse Formule 1-Grand Prix 14 maal op het circuit plaats. Rond de millenniumwisseling werd de accommodatie volledig gereconstrueerd en geldt nog steeds als maatstaf op het gebied van faciliteiten en veiligheidsvoorzieningen. Een karakteristiek element is het lange rechte stuk ‘Mistral’, hoewel voor de 24-uursrace een circuitvariant met een ingebouwde chicane wordt gebruikt. Niet in de laatste plaats vanwege de nabijheid van mooie kleine havenstadjes als Bandol en Cassis, de uitstekende regionale wijn en de heerlijke keuken van de Provence kan de deelname aan de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD perfect worden gecombineerd met een korte vakantie. “De belangstelling voor de race is groot, want niet minder dan 77 teams hebben zich al ingeschreven”, zegt Daphne Gengler. “Het maximale aantal deelnemers is echter nog niet bereikt, dus we kunnen nog een aantal teams opnemen.”  

Podium 24H Barcelona 2015
Podium 24H Barcelona 2015
Tijdens het eerste weekeinde van september is het Circuit de Barcelona Catalunya in Montmeló de locatie voor de Hankook 24H BARCELONA. Op dit circuit, dat in 1991 werd geopend, vond al in het eerste jaar de Spaanse Formule 1-Grand Prix plaats. Sindsdien stond het circuit ieder jaar op de Formule 1-kalender, met de Nederlandse sensatie Max Verstappen als de meest recente winnaar. Ook de 24-uursrace is inmiddels een vast evenement. “Vorig jaar moesten we voor Barcelona zelfs met een wachtlijst werken. Dit jaar komen de inschrijvingen nog sneller binnen dan vorig jaar, dus we verwachten dat dit ook nu weer het geval is”, vervolgt Daphne Gengler. “Met 106 voor-inschrijvingen hebben we onze limiet bereikt waarmee we het maximale aantal van 76 deelnemende teams kunnen vullen. Dat betekent dat van nu af aan alleen nog volledig betaalde inschrijvingen in volgorde van binnenkomst in behandeling worden genomen, om ervoor te zorgen dat elk team gelijke kansen heeft om aan de race deel te nemen. Natuurlijk hebben we ook aan de teams gedacht die aan onze volledige serie willen deelnemen. Deze teams krijgen voorrang, evenals de teams die zich al voor de seizoensfinale in Brno hebben ingeschreven. Vorig jaar konden de eerste kampioenen in de 24H SERIES powered by Hankook in Barcelona al gehuldigd worden. Dat zou dit jaar ook weer kunnen gebeuren.”

24H Barcelona 2015
24H Barcelona 2015
Zoals gebruikelijk verzorgt het team van Radiolemans.com het commentaar tijdens de races op Paul Ricard en in Barcelona, terwijl Tv-uitzendingen te zien zijn via Motors TV. Live-streaming van de volledige race in HD-kwaliteit is beschikbaar via www.24hseries.com/live. Nadere informatie over de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden op www.24hseries.com.  24H Series by Creventic Press
   • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons