van der Horst

De voorlaatste manche in het kader van het Racing Festival

Belgian Gentlemen Drivers Club
Belgian Gentlemen Drivers Club
De Belgian Gentlemen Driver’s Club (BGDC) 2015 bereidt zich voor op zijn vierde afspraak op het circuit van Zandvoort komend weekend, waar de tweede seizoenshelft van start gaat. De drijvende krachten achter het kampioenschap bereiden dus het tweede gedeelte van de kalender voor en kondigen een verandering van datum aan voor de voorlaatste afspraak van het jaar, die nog steeds zal plaatsvinden op het circuit van Spa-Francorchamps, maar wel een week vroeger dan voorzien…
“We waren inderdaad verplicht om onze initiële plannen aan te passen voor de nog steeds erg populaire meeting in Spa-Francorchamps in de herfst”, bevestigt Raphaël van der Straten in naam van de BGDC. “Na intens overleg hebben we beslist om onze meeting te integreren in het Racing Festival dat de Royal Automobile Club de Spa en Pierre Delettre nauw aan het hart ligt. Een prestigieuze internationale afspraak dus tijdens het weekend van 3 en 4 oktober. Nu moeten onze teams alleen nog de datum aanpassingen in hun agenda. Er wordt een kwalificatiesessie betwist op zaterdag, terwijl de wedstrijd, over drie uur, plaatsvindt op zondag.”
 
Geen veranderingen echter voor de twee andere races van de BGDC na Zandvoort, telkens op het circuit van Zolder. De wedstrijd georganiseerd in het kader van de Syntix Superprix staat meer dan ooit op het programma op 20 juni, terwijl de grote finale wordt gehouden op zaterdag 7 november ter gelegenheid van de Race Promotion Night.

“Om speculatie te vermijden, geeft de BGDC nu al aan dat de legendarische Trophée des Fagnes, op het circuit van Spa-Francorchamps, hoogstwaarschijnlijk ook de opener wordt van het seizoen 2016, met een race waarvan we later de lengte zullen bevestigen”, verduidelijkt Raphaël van der Straten.

BGDC Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op woensdag 3 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons