van der Horst

De VW Fun Cup keert terug naar Magny-Cours

Herock by Comtoyou Racing - VW Fun Cup #290
Herock by Comtoyou Racing - VW Fun Cup #290
Voor de tweede maal in vier wedstrijden dit seizoen steekt de VW Fun Cup powered by Hankook de landsgrenzen over. Na Zandvoort eind april, nemen een veertigtal teams dit weekend de start in Magny-Cours. Het voormalige decor voor de Grote Prijs F1 van Frankrijk, dat sommigen al in 2019 konden appreciëren, maakt zijn terugkeer op de kalender.
  • Skylimit Events
Drie weken na het Franco Fun Festival in Spa-Francorchamps maakt de VW Fun Cup powered by Hankook zich op voor de vierde confrontatie in het departement Nièvre. Ongeveer veertig wagens worden op de startgrid verwacht tijdens de Magny-Cours Cups, een meeting die verschillende Belgische kampioenschappen verenigt (Belcar Endurance Championship, 100 Series by BGDC, 2CV Racing Cup en C1 Racing Cup). Voor de VW Fun Cup begint het programma op zaterdag, met een kwalificatiesessie van 15.05 tot 17.05 uur. Op zondag wordt om 14 uur de start gegeven van een wedstrijd die wordt afgevlagd in het donker, omstreeks 22 uur.
 
Voor veel rijders wordt Magny-Cours een ware ontdekking. Op 25 jaar tijd heeft de paddock van de VW Fun Cup slechts driemaal de verplaatsing gemaakt: eerst in 2003 en 2004, nadien in 2019. Wie worden de grote winnaars in 2022? Dit zijn de favorieten!
 
Op de deelnemerslijst is het onmogelijk om naast de leiders in het kampioenschap te kijken, de #477 DRM Autographe. Cédric Bollen, Émile De Dryver en Sébastien Kluyskens stonden al driemaal op het podium en willen hun voorsprong van 22,5 punten in de tussenstand verder uitbouwen. Het wordt echter geen eenvoudige opdracht: naast de eerste achtervolger, de #480 Milo Tourneur (Guillaume Mondron-Gilles Verleyen-Simon Tourneur), moet het drietal uitkijken voor verschillende andere, gemotiveerde zegekandidaten.
 
Milo Socardenne - VW Fun Cup #280
Milo Socardenne - VW Fun Cup #280
Lorenzo Donniacuo, Kevin Caprasse en Timo Van Impe barsten van het vertrouwen na hun zege in het Franco Fun Festival. Met de #280 Milo Socardenne hebben ze alles in huis om te mikken op de eerste plaats. Ook andere teams hopen op de hoogste podiumtrede, om te beginnen met de #13 SP Consulting by AC Motorsport (Mathieu Detry en Matts Breckpot krijgen versterking van David Dermont) en de #465 Compact Machinery by Leader (Tristan Földesi-Edouard Chevalier-Benoit Dupont-Antoine Morlet).
 
We vermelden ook de deelname van het te duchten trio dat bestaat uit Michaël Leenders, Matteo Raspatelli en Lucas Taelman op de #377 Michaël Mazuin Sport. Op de #260 McDonald’s Racing by Comtoyou zien we de terugkeer van Frédéric Vervisch – onlangs voor de tweede keer winnaar van de 24 Uur van de Nürburgring – en Angélique Detavernier als teamgenoten van François Bouillon. Opvallend, ook Gilles Vervisch, de broer van Fred, is van de partij op de #291 PVT with Allure, met Thomas Vauterin en Nygel Verhaeren als teamgenoten. 
Fun en Pure: de leiders staan onder druk
De deelnemers in de Fun- en Pure-klasse kunnen uiteraard meestrijden voor een ereplaats in het algemene klassement, maar natuurlijk concentreren ze zich op hun respectieve categorie.

In Fun (teams zonder Top Gun), trekt de #486 Michaël Mazuin Sport als leider naar Magny-Cours. Michaël, Louis en Camille hebben amper vier punten voorsprong op de #199 DRM Credeco (Quentin Denis-Florian Van Dooren-Julien Schein) en zullen dus alles uit de kast moeten halen om die bonus te verdedigen.
 
De #290 Herock by Comtoyou Racing van het drietal Laurent Van Laere-Benjamin De Cock-Enzo Ferrari wordt – op z’n minst – de scheidsrechter van dat duel. Opgepast ook voor de twee teams van Acome Racing, met de #278 (Manu Nava en David Doutrepont worden versterkt door de voormalige teambaas van een kartingteam, Olivier Maréchal) en de #426 van vader en zoon Piron (Pierre en Gilles) in het gezelschap van Jean-Luc Vandormael.
 
Clubsport Racing - VW Fun Cup #114
Clubsport Racing - VW Fun Cup #114
In het Pure-klassement (rijders die alleen de VW Fun Cup als ervaring hebben) is het scenario bijna identiek. Ditmaal heeft de #199 DRM Credeco een voorsprong van vier eenheden op de #487 AC Motorsport van Raphael Bolle Debal, Benoit Arnaudet, Geert Windels en Ralph Pierard. Dat belooft! Op papier lijken Philip Vandewalle en Bram Vanhengel de grootste uitdagers op de #114 Clubsport Racing.
 
We noteren ook dat drie wagens uit de Vintage-klasse zullen racen: de #40 VFC by Team 40 en de #46 VFC by les As du Batiment zullen proberen om beter te doen dan de #254 VFC by DPW Racing van de kampioenschapsleiders (Davy Sneppe-Steve Claeys-Michiel Lescroart).
Biplace: naar een driestrijd DRM-Comtoyou-Milo? 
Drive 4 Fun by Milo - VW Fun Cup #356
Drive 4 Fun by Milo - VW Fun Cup #356
Zoals altijd in de VW Fun Cup wordt er uitgekeken naar de race in de race voor de deelnemers aan de Biplace-categorie. Norbert Camara, Geoffrey Bara en Frédéric Taquet (#315 Fun 4 Racers by Comtoyou), winnaars van het Franco Fun Festival, hebben de ambitie om die prestatie te herhalen in Frankrijk. Geen eenvoudige opgave, want hun tegenstanders zijn de regerende kampioenen van de #342 Milo Monster Trendy (François Plunus-Éric Jardon-Francis Plunus) en de leiders in het kampioenschap, de #365 Car-Pass LRE by DRM (Édouard De Braekeleer-Miguel Coppieters-Rudy Servol-Philip Denis-Stéphane Lémeret). In totaal staan zes wagens aan de start, een garantie dus op een prachtig spektakel!

VW Fun Cup pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op donderdag 2 juni 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons