van der Horst

F3 EU: Norisring: De weerwraak van Felix Rosenqvist

Felix Rosenqvist
Felix Rosenqvist
De dag kan niet meer stuk voor Felix Rosenqvist, nadat de Zweed zijn diskwalificatie deze morgen zag opgeheven waardoor hij zijn twee tweede plaatsen van gisteren terug krijgt, won hij deze namiddag de derde en laatste race op de Norisring voor zijn grote rivaal Raffaele Marciello. Alex Lynn stond op het laagste trapje van het podium.
Deze morgen werd bekend gemaakt dat na een minutieus onderzoek gebleken is dat de door Rosenqvist gebruikte brandstof toch voldeed aan het reglement en prompt kreeg de Zweed zijn twee behaalde podiumplaatsen terug, waardoor hij zijn kansen op de titel gaaf houdt. Ondanks dat het circuit hem niet ligt pakte de Zweed dan nog de overwinning in de derde race nadat hij Marciello verschalkte in de eerste bocht na de start en zodoende aan de leiding van de wedstrijd kwam. Marciello kon hem niet meer bedreigen maar Prema powerteam kreeg met de derde plaats van Alex Lynn toch nog twee van zijn rijders op het podium. Tom Blomqvist werd vierde voor Alexander Sims die Lucas Auer in de laatste ronde klopte in een duel om de vijfde plaats.

Norisring uitslag race 3:

01. Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport)
02. Raffaele Marciello (Prema powerteam)
03. Alex Lynn (Prema powerteam)
04. Tom Blomqvist (Eurointernational)
05. Alexander Sims (T-Sport)
06. Lucas Auer (Prema powerteam)
07. Luis Felipe Derani (Fortec)
08. Harry Tincknell (Carlin)
09. Jordan King (Carlin)
10. Sven Muller (Ma-con)

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 14 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons