van der Horst

De Zolder Race Promotion Night is terug

VR Racing by Qvick Motorsport - BMW M2 CS Racing
VR Racing by Qvick Motorsport - BMW M2 CS Racing
Enige jaren geleden was het de gewoonte om het circuitseizoen op circuit Zolder af te sluiten met de Race Promotion Night, een 10 uur durende race die eindigde in het donker. Die traditie verdween echter maar werd dit jaar nieuw leven ingeblazen. Dankzij V-Max Racing Management, Hankook Tyres en Circuit Zolder wordt het raceseizoen op zaterdag 13 november opnieuw afgesloten met een 10 uur durende race.
  • Hamofa Performance
Racing Projects - Abarth 500 Assetto
Racing Projects - Abarth 500 Assetto
De Race Promotion Night wordt afgewerkt op één dag. De start van de race is om 11u45 en de finishvlag valt om 21u45, in de morgen is er tijd voorzien voor de training en de kwalificatie tussen 9u05 en 10u05. Aan de race worden toegelaten prototypes (onder voorbehoud) van het type LMP3, CN, Radical en Praga, GT wagens en toerwagens. GT’s en toerwagens worden ingedeeld in klasses volgens cilinderinhoud. Er is een apart klassement voorzien voor de Ford Fiesta Sprint Cup, Mazda MX-5 Cup en BMW M2 CSR.  

Xwift Racing Events - BMW 325i
Xwift Racing Events - BMW 325i
Let op, er geldt wel een geluidslimiet van 98 dB en een minimum rondetijd van 2:05 is vereist om deel te nemen aan de race. Tanken gebeurd in het tankstation zoals bij de 24 Hours Zolder. Voor iedere wagen zijn er minimaal twee rijders nodig, daar is geen maximum aantal rijderslimiet. Het gebruik van Hankook banden is dan weer verplicht. Op donderdag 11 november is er een optionele testdag voorzien, diezelfde dag worden ook de finale races van de Belcar Skylimit Sprint Cup verreden. Noteer ook dat er voor de start van de race een 28 minuten durende gridwalk voorzien is. So see you in Zolder op 13 november.  

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op donderdag 21 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Night.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons