van der Horst

Debuut voor Toyota Yaris Rally2

Toyota Yaris Rally2
Toyota Yaris Rally2
De Toyota Yaris Rally2 zet over enkele weken zijn eerste stappen in competitie. De Japanse rallybolide werd door de FIA gehomologeerd en start van 25 tot 28 januari in de Rally van de Monte-Carlo. Vier teams verzekeren het debuut van de nieuwe Yaris.
  • Hamofa Performance
Toyota Yaris Rally2
Toyota Yaris Rally2
De Rally van de Monte-Carlo vormt het debuut voor de klantenteams van de nieuwe Toyota Yaris Rally2, aangezien de auto al te bewonderen viel tijdens de afgelopen Rally van Japan. Die wedstrijd werd, net als geslecteerde manches van het Japanse kampioenschap, gebruikt om data te verzamelen met het oog op de verdere ontwikkeling.

De eerste klantenauto wordt geleverd aan ROOKIE Racing, het team onder leiding van Toyota-topman Akio Toyoda. In totaal zullen vier teams, die later bekendgemaakt worden, op de deelnemerslijst staan van de openingsronde van het WK Rally 2024.

Toyota neemt het in de Rally2-categorie van het WRC op tegen Hyundai, M-Sport Ford, maar ook Citroen en Skoda.

Foto's: Toyota Gazoo Racing



 



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rally Championship op donderdag 4 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Monte-Carlo.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons