van der Horst

Deldiche Racing met twee Norma's en Tom Boonen

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing zet in 2019 vol in op het Belcar Endurance Championship. De winnaar van de slotmanche uit 2018 en de kampioen uit 2016 trekt alle registers open en verdubbelt de effectieven. In 2019 verschijnen er namelijk 2 Norma's M20 FC aan de start van de Belcar-races, waarvan er één exemplaar is voorbehouden voor Sam Dejonghe en Tom Boonen, terwijl de zuster-proto in de handen van Luc De Cock, Tim Joosen en Thomas Piessens blijft.
  • VR Racing
Deldiche racing - Norma M20 FC
Deldiche racing - Norma M20 FC
Afgelopen week meldden we hier op Autosport.be reeds dat we ons aan een tiental CN prototypes mochten verwachten in het Belcar Endurance Championship 2019. Dat impliceert onherroepelijk dat een aantal rijders de overstap maakt richting de "dakloze" wagens en zo dus ook Tom Boonen - vorig jaar in de PK Carsport Porsche 911 nog een directe concurrent van de familie De Cock & co. De Cock, Joosen en Piessens kenden na hun boerenjaar 2016 een pechseizoen 2017 en ook 2018 begon niet opperbest.

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Toch kwam naarmate het jaar vorderde de kwaliteit opnieuw bovendrijven en mochten we wederom getuige zijn van poles en zeges waarbij Deldiche Racing het seizoen zelfs bekroonde met een klinkende dubbel. Weinig reden tot twijfelen dus in het kamp van de mannen uit Ternat en bijgevolg werden de drie musketiers een jaar extra gecontractreerd. Triple One blijft ook aan boord, de troepen van Mathieu Faveere en Peter Jaques hebben zoals de voorbije jaren de verantwoordelijkheid over de technische kant van het programma.

Luc De Cock - Jim De Cock
Luc De Cock - Jim De Cock
"We hebben één nieuw chassis aangeschaft om onze bestaande Norma M20 FC Turbo aan te vullen", vertelt team manager Jim De Cock. "Die wagen wordt op 21 maart geleverd en nadien kan Tom ook beginnen testen. De bedoeling is om met de twee wagens alle races te finishen en stelselmatig te verbeteren naarmate het seizoen vordert. Onze intentie is om als team sterk voor de dag te komen, als een ware Deldiche-armada zeg maar. Mogelijk komt er nog een derde naam bij op de wagen van Tom en Sam en voor de 24 Hours of Zolder gaan we in functie van de stand in het kampioenschap de plannen bepalen."

Lees ook: Geen verlaging normtijd in Belcar 2019
Lees ook: Belcar 2019: op naar een vijftienkoppige zegestrijd

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 27 februari 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons