van der Horst

Denis Dupont met Comtoyou naar WTCR!

Comtoyou Racing - Audi RS3 LMS TCR
Comtoyou Racing - Audi RS3 LMS TCR
Onze landgenoot Denis Dupont is komend seizoen op mondiaal niveau aan het werk te zien. In zijn derde seizoen als lid van het RACB National Team maakt hij de sprong naar de gloednieuwe World Touring Car Cup (WTCR), waar hij aan het stuur zal zitten van een Audi RS3 LMS TCR van Comtoyou Racing.
De pas 25 jaar geworden Dupont maakt deel uit van een vierkoppig RACB National Team, zonder Sam Dejonghe, maar met de jonge eenzitterhoop Ulysse De Pauw, die na winst van het RACB Stuurwiel uitkomt in het Franse F4-kampioenschap. Guillaume de Mévius en corijder Louis Louka krijgen een vervolg in de Belgische en internationale rallysport. Zij betwisten in 2018 onder meer drie WRC-manches met een Peugeot 208 T16 van DG Sport.

RACB National Team
RACB National Team
Dupont weet welke uitdaging hem komend seizoen te wachten staat: "Ik moet rekening houden met het feit dat bijna alle circuits me nog onbekend zijn. Niet alleen de stratencircuits zullen me op de proef stellen, vooral op de Nordschleife zal ik heel veel bijleren. Dat zijn echter stuk voor stuk buitenkansen om me van mijn beste kant te laten zien. Ik hoop toch een paar podiumplaatsen te kunnen veroveren."

Foto's RACB Sport

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in FIA World Touring Car Cup op woensdag 17 januari 2018.
  • Footprints

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons