van der Horst

Derde plaats voor Yani Stevenheydens in de Grand Prix de Pau

Yani Stevenheydens - RACB National Team
Yani Stevenheydens - RACB National Team
Op het ontzettend lastige stratencircuit van Pau wist Yani Stevenheydens een vierde en twee derde plaatsen te veroveren. De jonge rijder van het RACB National Team boekt snel vooruitgang in het Frans F4-kampioenschap, dat nochtans helemaal nieuw voor hem is. Stevenheydens staat nu op een zesde plaats in de tussenstand, aan de vooravond van de meeting in Spa-Francorchamps op 3 en 4 juni.
Yani Stevenheydens - RACB National Team
Yani Stevenheydens - RACB National Team
“Dit was een heel mooi weekend”, stelde Yani Stevenheydens toen hij zondagnamiddag in Pau van het podium stapte.Een pas die onze landgenoot steeds beter onder de knie krijgt. Na een eerste derde plaats tijdens de openingsmeeting in Nogaro reed hij in Pau twee keer als derde over de finishlijn. “Ik ben gek op dit stratencircuit”, lachte hij. “Dit is een historisch belangrijke omloop en het kleinste foutje wordt hier onmiddellijk afgestraft. Ik weet waar ik het over heb: tijdens de vrije trainingen van 30 minuten beging ik dat foutje en belandde ik in het decor. Omdat ik ook nog remschijven moest inrijden, had ik maar weinig tijd om mijn kwalificaties voor te bereiden. In die context was ik maar wat blij dat ik in mijn reeks als vierde aantikte.”

Aan de eerste race kon de 17-jarige Belg als zevende beginnen, om uiteindelijk als vierde te finishen. “Ik wist enkele mooie inhaalmanoeuvres uit te voeren, en kon ook van een foutje van een andere rijder gebruik maken”, analyseerde hij. Maar het beste moest nog komen. 

Yani Stevenheydens - RACB National Team
Yani Stevenheydens - RACB National Team
In de tweede race vertrok de Belg als vierde en ging hij als derde over de streep. “De race werd eerst onderbroken door een rode vlag, maar nadien wisten we met drie een mooie strijd te leveren. In de derde en laatste sprint veroorzaakte een plotse bui opnieuw een rode vlag. Ik was als vijfde vertrokken, maar in een zware remzone schoof ik door naar drie. Een resultaat dat deugd doet: die derde plaats in wat door de organisatoren ‘Grand Prix de Pau’ werd gedoopt leverde ook een heel mooie trofee op. Dankzij de punten van dit weekend wist ik naar de zesde plaats in de tussenstand te klimmen.”

En zo kijkt Yani Stevenheydens met nog meer enthousiasme uit naar het volgende raceweekend, waar hij op 3 en 4 juni voor het eerst in zijn carrière op het circuit van Francorchamps kan racen. 

RACB National Team

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 15 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pau.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons