van der Horst

Detroit: Westbrook zet Spirit of Daytona Corvette DP op pole

Spirit of Daytona Corvette DP - Richard Westbrook
Spirit of Daytona Corvette DP - Richard Westbrook
Richard Westbrook heeft de pole gerealiseerd voor de Tudor United SportsCar Championship race in de straten van Detroit. In een felbevochten sessie was het uiteindelijk de Spirit of Daytona Corvette DP van Westbrook die als allerlaatste over de meet kwam en in extremis nog de besttijd afsnoepte van Ryan Dalziel. Nadat de Schot eerder in de sessie zijn wagen spinde, kwam Dalziel nog sterk opzetten door zijn Extreme Speed Motorsports HPD ARX-03b LMP2 naar de voorlopig pole te rijden, ware het niet dat Westbrook er nog net onder dook met 0.018s. De Action Express Corvette DP van Christian Fittipaldi vat de race aan als derde (+0.128s), met naast zich op de tweede rij de OAK Racing Morgan Nissen LMP2 van Olivier Pla.
In GT Daytona (GTD) – de tweede klasse die dit weekend in actie komt – was de Flying Lizard Motorsports Audi R8 LMS ultra van Spencer Pumpelly de primus. Jeroen Bleekemolen parkeerde zijn Riley Motorsports SRT Viper GT3-R op P2 (+0.278s), net voor de Park Place Motorsports Porsche 911 GT America in de handen van McLaren fabrieksrijder Kevin Estre. De Turner Motorsport BMW Z4 GT3 waarmee Markus Palttala dit weekend weer in actie komt werd door zijn teamgenoot Dane Cameron naar P4 gereden. James Davison vervolledigde de top 5 met de TRG-AMR Aston Martin Vantage #007, waardoor er meteen ook vijf verschillende wagens aan de top van het klassement staan.

Foto: IMSA
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Tudor United Sportscar Championship op zaterdag 31 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Detroit.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons