van der Horst

Dijon: Klassezege voor AC Motorsport in de Ultimate Cup Series

AC Motorsport - Audi RS 3 LMS TCR
AC Motorsport - Audi RS 3 LMS TCR
Normaal zien we de AC Motorsport Audi RS 3 LMS TCR in actie tijdens de manches van de 24H Series, maar verleden week maakte het team een uittap naar de Ultimate Cup Series. De Audi kwam er op het circuit van Dijon uit in de UTCR klasse van de NAPA GT-Touring Endurance race en keerde huiswaarts met de zege.
Stéphane Perrin is van Dijon afkomstig en hij stond er dan ook op om deze manche op zijn thuiscircuit te betwisten met onze landgenoot Mathieu Detry. Aanpassen werd het niet alleen vanwege de hoge temperaturen maar ook wegens het verplichte gebruik van Michelin banden terwijl er in de 24H Series op Hankooks wordt gereden. De Audi moest het in de UTCR klasse opnemen tegen vier VW Golf’s een Opel Astra en een Peugeot 308.

Het was op het einde van de vier uur lange endurance race dat de situatie keerde in het voordeel van AC Motorsport. Op 20 minuten voor de finish lag de race nog volledig open maar uiteindelijk kwam de Audi als eerste in zijn klasse over de streep met een voorsprong van 40 seconden op een VW Golf en dat niettegenstaande een gebroken uitlaat. De volgende opdracht voor het team is de 24 uren van Portimao op 17 en 18 juli.

Foto: AC Motorsport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 14 juni 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons