van der Horst

DOME en Strakka Racing slaan handen in elkaar met nieuwe LMP2

Strakka Dome S103
Strakka Dome S103
DOME en Strakka hebben de handen in elkaar geslagen om volgend seizoen met een nieuwe LMP2 voor de dag te komen in het FIA WEC. De Japanse constructeur beschikte reeds enige tijd over een ontwerp voor een overdekte LMP2 en was actief op zoek naar iemand om de wagen in te zetten. Het Britse Strakka Racing doet zelfs meer en zal samen met DOME de coupé verder ontwikkelen, op de markt brengen en uiteraard ook racen. De bolide draagt dan ook de naam ‘Strakka Dome S103’.
Strakka DOME S103 zal worden uitgerust met de populaire Nissan VK45 4.5-liter V8 motor en beschikt op het eerste zicht over een verfijnd aerodynamisch pakket. De wagen werd dan ook ontwikkeld in de windtunnel van DOME (op schaal ½) tezamen met CFD technologie. Voorlopig is er alvast sprake van één S103 die in 2014 zal uitkomen in het WK Endurance.
 
Eerder dit jaar trok Strakka Racing zich nog terug uit het kampioenschap nadat men zesde algemeen en eerste privéteam werd met HPD ARX-03c in de 24 uren van Le Mans. In de tussentijd focuste het team zich op dit nieuwe project.

Foto: Strakka
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op dinsdag 26 november 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons