van der Horst

Douwe Dedecker naar ROKiT British F4 met Virtuosi

Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
We hebben komend seizoen een extra landgenoot in de eenzitterij. Douwe Dedecker zal met Virtuosi Racing zijn debuut maken in de autosport, en wel in de Britse Formule 4. Dedecker, die een mooie carrière in de kartsport kende, testte de afgelopen dagen op het circuit van Silverstone.
Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
De 15 jarige Limburger debuteerde met GKS in de Rotax Micro Max klasse, pakte een vice-wereldtitel en promoveerde dan naar het internationele toneel. Met de steun van BWT kwam de 'Pink Panter' in actie in de FIA EK- en WK wedstrijden alsook de WSK en Champions of the Future kampioenschappen. In de aanloop naar het wereldkampioenschap in 2022 blesseerde Dedecker zich echter aan de ribben en bleek het verhaal in de kartsport zijn finaal hoofdstuk te hebben bereikt.

Dedecker liet ons eerder al weten zijn pijlen op de autosport te gaan richten en doet dat dus met Virtuosi Racing, het team dat ook actief is in de Formule 2 met onder meer landgenoot Amaury Cordeel. Het ROKiT British F4 kampioenschap start eind april in Donington Park en kent begin oktober na de afsluitende manche in Brands Hatch zijn kampioen. 

Foto's: British F4 en Sportinphoto



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op woensdag 8 maart 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons