van der Horst

Dreigt boycot voor Russische sportmanifestaties?

Moscow Raceway
Moscow Raceway
Na de annexatie van het Krim-schiereiland door Rusland ten koste van Ukraine regent het sancties tegen de regering van Vladimir Poetin. Daarbij kwamen deze week in Brussel naar verluidt ook belangrijke, door Rusland te organiseren sportmanifestaties in het schootsveld van de Europese regeringstop. Afwachten of het zo'n vaart loopt, maar de kans dat onder meer de Russische Grote Prijs F1 op de helling komt te staan, is hoegenaamd aanwezig.

Die eerste F1-race op Russisch grondgebied wordt in september verreden in Sochi op zo'n 450 km van Simferopol, de administratieve hoofdstad van de Krim. De daar eerder georganiseerde Paralympics bleven toendertijd nog wel buiten schot, al besloten onder meer de Britse Prins Edward als voorzitter van de British  Paralympic Association toen al niet naar Sochi af te reizen, op vraag van premier Cameron.

Sindsdien is de situatie geenszins verbeterd, wel integendeel, en het is maar zeer de vraag of naast de Russische Grand Prix ook niet de DTM- en WTCC-manches die dit jaar op de Moscow Raceway worden betwist in het gedrang komen.

Foto: Moscow Raceway




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 21 maart 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons