van der Horst

DRM Autographe op polepositie in Zandvoort

DRM Autographe - Verheyen-De Pauw-Lémeret
DRM Autographe - Verheyen-De Pauw-Lémeret
Ulysse De Pauw heeft zijn terugkeer in de VW Fun Cup powered by Hankook in Zandvoort niet gemist. Op de #2 DRM Autographe liet de rijder uit Waals-Brabant de beste rondetijd optekenen in de eerste minuten van de kwalificatiesessie, met een chrono van 1’58.994, op minder dan vier honderdste van het ronderecord.
  • LTF
Ulysse De Pauw (#2 DRM Autographe)
Ulysse De Pauw (#2 DRM Autographe)
“Deze polepositie is voor Matthieu de Robiano, de teambaas van DRM Motorsport, die nog altijd in het ziekenhuis ligt in Italië”, legt de winnaar van de Hankook Qualifying Trophy uit. “Zandvoort is een circuit dat me goed ligt. De auto was perfect en ik zou het hele team van DRM willen bedanken voor het geleverde werk. We gaan proberen om morgen te bevestigen met een overwinning. Het zou de mooiste manier zijn om Matthieu aan te moedigen in zijn herstel.”
 
Tijdens deze kwalificatiesessie waren 42 wagens op het circuit te zien. Twee daarvan, de #278 Acome Racing by AP en de #485 du Why Not? Racing, werden jammer genoeg betrokken in een hevige aanrijding. Het ziet ernaar uit dat de #278 toch zal deelnemen op zondag, maar met een ander chassis.
 
Brent Verheyen (#2 DRM Autographe)
Brent Verheyen (#2 DRM Autographe)
Achter de #2 DRM Autographe die Ulysse De Pauw deelt met Stéphane Lémeret en Brent Verheyen, vonden we de andere favorieten terug, met eerst de twee zusterwagens, de #477 DRM Autographe (Cédric Bollen-Sébastien Kluyskens-Émile De Dryver) en de #199 DRM Credeco (Quentin Denis-Florian Van Dooren-Julien Schein), snelste in de Fun- en de Pure-klasse. De top 5 van de sessie werd vervolledigd door de #480 Milo Tourneur van de leiders van het kampioenschap (Simon Tourneur-Guillaume Mondron-Gilles Verleyen) en de #465 Compact Machinery by Leader (Tristan Földesi-Antoine Morlet-Benoit Dupont-Édouard Chevalier).
 
Net voor het merendeel van de deelnemers op het punt stond een gezellige barbecue te beleven in de zon van Zandvoort, zou het kwalificatiespel – een duel op een… kickertafel – slechts een deel van de resultaten herzien. Het snelste team uit de kwalificatiesessie start op zondag immers ook op pole positie. De #2 DRM Autographe krijgt de #199 DRM Credeco naast zich, terwijl de tweede startrij wordt gevormd door de #480 Milo Tourneur en de #280 Socardenne Milo van Lorenzo Donniacuo en Kevin Caprasse, uiteindelijk versterkt door Benoit Philips na het forfait van Timo Van Impe, die kampt met een rugblessure.
 
Bij de Biplaces was de snelste tijd voor de #365 Car-Pass LRE by DRM (Stéphane Lémeret-Miguel Coppieters-Philippe Reynens-Philippe Denis-Gautier Engisch), maar het is de #342 Milo Monster Trendy (Francis Plunus-Éric Jardon-François Plunus) die met de eer van de pole positie ging lopen na een sterke prestatie op de kickertafel.
 
De start van de race van acht uur wordt gegeven om 10 uur op zondagochtend. Krijgen we, na de #480 Milo Tourneur (Simon Tourneur-Guillaume Mondron-Gilles Verleyen) in Mettet, een nieuwe winnaar in Zandvoort?

VW Fun Cup pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op zaterdag 23 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Benelux Open Races.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons