van der Horst

Druk weekend voor Nicolas Vandierendonck

Nicolas Vandierendonck - Thems Racing
Nicolas Vandierendonck - Thems Racing
Met drie races dit weekend, twee in de Supercar Challenge tijdens de Spa Euro Race in Francorchamps en een in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op Circuit Zolder, staat Nicolas Vandierendonck voor een zeer druk weekend. Eén van deze kampioenschappen laten vallen, is geen optie, want samen met Jeffrey Van Hooydonk moet hij zijn leiderspositie verdedigen in de Divisie Super GT van de Supercar Challenge, terwijl de West-Vlaming opnieuw wil winnen in de Divisie AM van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.
Nicolas Vandierendonck - Jeffrey Van Hooydonk - SRT Corvette ZR1 GTE
Nicolas Vandierendonck - Jeffrey Van Hooydonk - SRT Corvette ZR1 GTE
Nicolas Vandierendonck: “Toen ik intekende om beide kampioenschappen te combineren wist ik dat er een overlapping was. Het zal niet makkelijk zijn en we zullen een strak tijdschema moeten respecteren, maar ik kijk ernaar uit om dit dubbel weekend zo goed mogelijk af te werken. Het wordt een grote uitdaging".
"Momenteel is het nog een beetje zoeken naar de ideale set-up van de Porsche 991 cup en gezien ik de vrije trainingen in Zolder op zaterdag moet missen gaan we met de Porsche op donderdag richting Limburg om verder de scherpe kantjes eraf te vijlen. Op vrijdag ga ik me samen met SRT en Jeffrey Van Hooydonk toeleggen op het verder afstellen van de Corvette ZR1 GTE gezien we enerzijds met deze wagen nog niet reden in Spa en het anderzijds met de verplichte Pirelli’s nog altijd zoeken is naar de ideale set-up voor de Corvette. Tijdens de eerste wedstrijd op Circuit Zolder was het de eerste maal dat er Pirelli’s onder de Corvette lagen en zelfs voor een doorwinterd team als SRT is het geen sinecure om de wagen op zo’n korte periode competitief te maken. We hebben zeer laat beslist om met SRT in zee te gaan en zodoende verloren we belangrijke trainingsdagen. We hebben nog wat achterstand weg te werken tegenover de andere topteams, maar de sfeer en de gedrevenheid is aanwezig bij team en piloten.”

Nicolas Vandierendonck - Thems Racing by DVB Racing
Nicolas Vandierendonck - Thems Racing by DVB Racing
Op zaterdag wordt de kwalificatie van de Supercar Challenge verreden in de voormiddag om dan kort na de middag de eerste race af te werken. Nadien gaat het dan vliegensvlug richting Zolder om daar in de late namiddag de kwalificatie van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux af te werken. Op zondagmiddag wordt de AM-race verreden en dan wordt het opnieuw onmiddellijk vertrekken richting Spa waar om 14u25 de tweede race op gang wordt geschoten van de Supercar Challenge.

“Voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux werd me inzake de pilotenbriefing een derogatie toegekend en daardoor kan ik in Spa blijven voor de broodnodige vrije training gezien de beperkte ervaring met de Corvette op de Ardeense omloop", gaat Nicolas verder.
Nicolas Vandierendonck - Jeffrey Van Hooydonk - SRT Corvette ZR1 GTE
Nicolas Vandierendonck - Jeffrey Van Hooydonk - SRT Corvette ZR1 GTE
"Maar het team rond Patrick Selleslagh is super professioneel en het komt zeker goed. Tijdens de eerste race van de Supercar Challenge In Zolder kwamen zowel ikzelf als Jeffrey niet aan de chrono’s die we een week voordien realiseerden op oude Michelin's. Het is ook de eerste maal dat we met de Corvette aan de slag gaan in Spa en dat zal ook wennen zijn. En vergeet niet dat we 20 extra successeconden moeten verteren tijdens de pilotenwissel. Het zal niet makkelijk zijn, maar we gaan trachten om onze leiderspositie te verdedigen. Ook in Zolder wil ik opnieuw de race winnen in de AM Klasse. Hier sta ik tweede op één puntje gezien Yannick Hoogaars tijdens de tweede race pole, winst en de snelste wedstrijd realiseerde met de Porsche 997 Cup van Belgium Racing. En tijdens die tweede race kon ik mijn koppositie niet verdedigen aangezien ik de wagen deel met Xavier Maassen”. 

Foto's: Martijn Wouters - Thems Racing  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons