van der Horst

Druk weekend voor Stienes Longin

Stienes Longin
Stienes Longin
Het wordt een druk weekend voor youngster Stienes Longin. De 24-jarige kerel uit Wilsele komt op zaterdag en zondag immers uit in twee kampioenschappen, die op twee verschillende circuits worden afgewerkt. Op de omloop van Spa-Francorchamps staat de zesde meeting van het BGDC-kampioenschap geprogrammeerd en op Circuit Zolder worden de Finals van de NASCAR Whelen Euro Series verreden. Het wordt dus pendelen voor Stienes Longin, die op beide meetings hoog wil scoren…
  • Powercars
Nadat Stienes vorig jaar samen met Thomas Piessens de titel wist binnen te halen in het BGDC-kampioenschap waren de verwachtingen voor dit jaar opnieuw hoog gespannen. Maar tijdens de vijf reeds afgewerkte meetings kwam de pechduivel net iets te veel de kop opsteken.

Stienes Longin-Thomas Piessens
Stienes Longin-Thomas Piessens
“Ondanks de tegenslagen die we te verwerken kregen in dit kampioenschap hebben we mathematisch nog een kleine kans op de titel”, opent Longin. “Daarvoor moeten we natuurlijk dit weekend in Spa en tijdens de slotmeeting in Zolder de maximale buit binnen halen en zijn we ook afhankelijk van de resultaten die de directe concurrentie dan boekt. Maar Thomas en ik zullen het onderste uit de kan halen en we gaan elke mogelijkheid benutten om zoveel mogelijk punten te scoren. Het was tot nu toe een seizoen met ups en downs, maar we zouden graag afsluiten met twee klinkende resultaten. Bij de slotmeeting in Zolder, waar de wedstrijd bijna 7 uren duurt, krijgen we trouwens assistentie van een bekende, want mijn vader Bert Longin komt dan onze rangen vervoegen. Wat de race in Spa betreft: na de tweede manche van de NASCAR Whelen Euro Series op zondag wordt het voor mij pendelen van Zolder naar Spa, om daar mijn plicht te vervullen en Thomas bij te staan in de jacht op een goed resultaat.”

In het Italiaanse Magione wist Stienes Longin bij de Semi-Finals broodnodige punten te scoren die hem nog steeds in de running houden voor twee titels in de NASCAR Whelen Euro Series. “Het zal er hard aan toe gaan in Zolder tijdens de Finals. Er zijn vijf rijders – waarvan ik er een ben – die nog een kans maken op de titel in de divisie Elite 2. En natuurlijk wil elk van die vijf de titel wel op zijn palmares schrijven. Bovendien kom ik ook nog in aanmerking voor de kroon in de Rookie Cup. Onnodig om jullie te vertellen dat er zal gestreden worden op het scherp van de snee. En dat bevalt me wel, want dat zijn omstandigheden in welke ik meestal sterk presteer. Op het podium staan in Zolder zou mooi zijn… Winnen zou nog mooier zijn. Maar ik ben me er bewust van dat zoiets niet makkelijk wordt”, besluit Stienes Longin.

Stienes Longin Press  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons