van der Horst

Hockenheim: Voorbeschouwing Maxime Martin

Maxime Martin - BMW Team RMG
Maxime Martin - BMW Team RMG
Ook in 2015 zal Maxime Martin, DTM-rookie van het jaar in 2014, de vertegenwoordiger van het RACB National Team in dit hoogstaande kampioenschap zijn. Hij verdedigt opnieuw de BMW-kleuren en komt net zoals vorig jaar uit voor het RMG team. Martin hoopt van zijn vorig jaar opgedane ervaring gebruik te maken om hoger op de DTM-ladder te klimmen.
  • Qvick Motors
Eén pole positie, één overwinning, met voorsprong de beste rookie van het jaar: voor een leerjaar in een hoogstaand kampioenschap kan dat tellen. Maxime Martin toonde zich in zijn eerste seizoen met de BMW M4 van het RMG team al meteen heel competitief. Dat moet voor 2015 voor hogere ambities zorgen, toch?

Uiteraard”, haast hij zich te antwoorden. “Maar op dit ogenblik tast ik nog volledig in het duister als het gaat over hoe competitief onze BMW zal zijn tegenover de concurrentie. De drie officiële testdagen die een paar weken geleden in Estoril en Oschersleben op het programma stonden hebben me niet veel wijzer gemaakt, behalve dan dat het best mogelijk is dat we opnieuw het scenario van vorig jaar zullen beleven, waarbij het niveau van de competitiviteit verschilt van circuit tot circuit. Dus ik kan je onmogelijk vertellen waar we ons zouden situeren. Afspraak na de eerste kwalificaties op zaterdagnamiddag voor een eerste analyse.
 
Dit jaar verandert de DTM van format. In plaats van één race van 75 minuten worden er per meeting nu twee wedstrijden georganiseerd (de eerste op zaterdagnamiddag is 40 minuten lang, de tweede op zondag is een uur lang), telkens voorafgegaan door een kwalificatiesessie.
Er zijn negen meetings, dus dat maakt achttien wedstrijden”, benadrukt de Brusselaar. “Dat betekent dat wat ook het resultaat op zaterdag moge zijn, we ’s anderendaags van op nul beginnen, met nieuwe kwalificaties en een nieuwe race. Dat zal het kampioenschap nog interessanter maken en het spektakel voor het publiek nog intenser.
 
Als pure prof heeft de vertegenwoordiger van het RACB National Team zijn fysieke paraatheid afgelopen winter goed verzorgd.
Naast de trainingen die me door de physio’s van het RACB National Team werden aangeraden heb ik samen met het hele BMW team ook twee trainingsstages afgewerkt. De eerste, in Italië, was eigenlijk meer een algemene medische check-up, maar de tweede, in Lanzarote, was iets… gespierder. Voetbal, wielrennen, volley, golf, het passeerde allemaal de revue. Zo werden de banden tussen de rijders versterkt en werd er tegelijk aan de conditie gewerkt. Ik voel me meer dan ooit klaar om de strijd met de concurrentie aan te gaan.

RACB pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 30 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons