van der Horst

Hockenheim: Bart Mampaey (RBM): "Onbeschrijfelijk"

Bart Mampaey
Bart Mampaey
Neen, géén Brabançonne tijdens de podiumceremonie na afloop van de DTM-seizoensopener, maar was dat eigenlijk wel nodig voor de Belgische fans die gesmaakt hadden van de indrukwekkende vertoning die Mechelaar Bart Mampaey, zijn RBM-team en uiteraard Augusto Farfus zelf op de Hockenheimring ten beste gaven? Niet dat we hem als een bijzonder extravert persoon kennen, maar de baas zelf genoot duidelijk met grote teugen van het podium én de bijhorende magnumfles champagne die hij ten dele over de dolgelukkige en dankbare winnaar Augusto Farfus had geledigd. Een regelrechte ontlading na maanden van hard werk en stress.
Augusto Farfus
Augusto Farfus
"Tja,dit is on-be-schrijf-lijk", steekt Mampaey van wal eens terug in de RBM-box waar hij, emoties niet schuwend, het hele team nog maar eens had bedankt.

"We wisten vorig jaar dat we tijd nodig zouden hebben om ons in dit kampioenschap in te werken maar mijn mensen, het hele team van mecanicien tot hoofdingenieur, hebben zichzelf deze winter in vraag gesteld nadat we in 2012 toch enkele harde lessen hadden geleerd. We sloten het seizoen weliswaar af met goede prestaties,wat maakte dat we hier bij de seizoenstart van het tweede jaar enigszins onder druk stonden om even goed te doen", aldus Mampaey.

BMW Team RBM
BMW Team RBM
"De kwalificatie gisteren was allesbehalve makkelijk en we moeten de gegevens van die sessie nog in detail bekijken willen we de volgende race kunnen bevestigen. De race zelf was erg gecompliceerd, een ware rollercoaster van keuzes die moesten gemaakt worden. We begonnen goed met de option tyre, maar de safety car-fase was zeker en vast geen geschenk voor onze strategie."

Augusto Farfus
Augusto Farfus
"Op een bepaald ogenblik zag het er naar uit dat starten op de zachtere band niet de juiste beslissing was, maar je kan niet alles voorspellen en plots veranderde de situatie weer en bij Augusto's tweede stop hebben we met enige durf opnieuw de zachtere banden gemonteerd. Die hadden er eigenlijk nog maar acht ronden op zitten en aan de stint van Paffett en Spengler zagen we dat het mogelijk moest zijn om er de laatste vijftien ronden mee af te werken. De laatste tien ronden hebben we Augusto dan gevraagd het rustig aan te doen."

"Dezelfde strategie lukte ook voor Joey Hand die op 't eind nog sterk kwam opzetten en zodoende al dadelijk punten kon sprokkelen. Een uitermate geslaagde seizoenstart dus!"

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 7 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons