van der Horst

Hockenheim: Voorbeschouwing Maxime Martin

Maxime Martin
Maxime Martin
Maxime Martin zal zijn derde seizoen in de DTM voor het Belgische RBM afwerken. Zo is de vertegenwoordiger van het RACB National Team bij de start van dit hoogstaande kampioenschap zo mogelijk nog meer gemotiveerd. Dit weekend wordt in Hockenheim de aftrap gegeven.
Samen met Stoffel Vandoorne is Maxime Martin één van de speerpunten van het RACB National Team. Bij de start van het seizoen 2014 werd de Brusselaar bij BMW Motorsport ingelijfd om de DTM af te werken en ook dit seizoen gaat hij aan de slag voor het Beierse merk. Voor de eerste keer zal onze landgenoot in actie treden voor het Belgische RBM. En Martin kan deze zwart-geel-rode samenwerking wel smaken.
"Deel uitmaken van het team dat wordt geleid door Bart Mampaey geeft nog wat extra motivatie", legt Maxime uit. "RBM kan buigen op een heel prestigieuze erelijst. En bovendien... is er het feit dat in de tijd van Juma, toen Bart nog tiener was, mijn vader de kleuren van het team van zijn vader verdedigde - uiteraard met een BMW - tijdens de 24 Uur van Francorchamps en het Procar-kampioenschap."

Zoals de traditie het wil begint het DTM-seizoen in Hockenheim. "De wintertest zijn strikt gereglementeerd. Ik heb de versie 2016 van de BMW M4 gedurende twee dagen op deze omloop kunnen testen", vervolgt Maxime. "Op basis van mijn twee jaar ervaring in dit kampioenschap weet ik hoe belangrijk een goede startpositie is. Dit jaar verandert het reglement echter de situatie: voortaan kunnen wagens tussen kwalificaties en race ook succesballast meekrijgen, variërend tussen 2,5 en 10 kg. We zullen onze set-up dus voortdurend moeten wijzigen. Om maar te zeggen dat het onmogelijk is om voor de start van het seizoen in te schatten waar we ons bevinden ten opzichte van de concurrentie. Eén ding is zeker: ik ben helemaal klaar om deze uitdaging aan te gaan en om de titel te strijden."

Dit jaar is Tom Blomqvist, zoon van de beroemde Zweedse rallyrijder, de teammaat van Maxime Martin. "Het klikt uitstekend met Tom. We werken efficiënt samen om de afstellingen van onze bolides te bepalen. Noodzakelijk willen we het de concurrentie moeilijk maken."

Het format van de DTM-meetings blijft ongewijzigd. De kwalificaties en de eerste race staan op zaterdag op het programma, op zondag volgt dan een nieuwe kwalificatiesessie en de tweede race.

RACB pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 5 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Duitsland.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons