van der Horst

Hockenheim: Wittmann wint - Rast kampioen - Martin zesde

René Rast - Audi Sport Team Rosberg
René Rast - Audi Sport Team Rosberg
René Rast is de nieuwe DTM-kampioen. In zijn eerste volledige seizoen klopte de Duitser op de slotdag zijn Audi-collega Mattias Ekström. Rast werd tweede achter BMW-winnaar Marco Wittmann, de uitredende kampioen, die zijn eerste zege van het jaar boekte. Ekström van zijn kant kende een pijnlijk weekend en scoorde vandaag met een achtste plaats slechts zijn eerste punten van de manche. De resultaten van de overige titelkandidaten van Audi, Mike Rockenfeller (derde) en Jamie Green (vijfde) deden er niet meer toe. Voor Rast was het de eerste titel sinds 2012 toen hij voor de derde keer op rij de Porsche Supercup won. Eerste Mercedes was Gary Paffett op plaats vier, terwijl onze landgenoot Maxime Martin (BMW) een goed seizoen afsloot op plaats zes.
Marco Wittmann - BMW Team RMG
Marco Wittmann - BMW Team RMG
Rast profiteerde optimaal van de gridstraffen die Ekström en Green kregen na de zaterdagrace. Beide piloten konden nog opklimmen in het klassement, maar niet genoeg om Rast van de titel te houden met zijn tweede plaats. Ekström reed het merendeel van de wedstrijd onder de achtervleugel van de BMW van Augusto Farfus, zonder de Braziliaan voorbij te geraken. Poleman Tom Blomqvist verpestte een goed resultaat door een botsing tussen zijn BMW en de Mercedes van Robert Wickens. 

Marco Wittmann en Mike Rockenfeller
Marco Wittmann en Mike Rockenfeller
Voor Audi was het geleden van Mike Rockenfeller in 2013 dat het nog eens de rijderstitel kon binnenhalen. Opvallend is wel dat voor het merk uit Ingolstadt 2017 wel de derde titel in vier jaar bij de merken betekende. Voor Audi Sport Team Rosberg, dat aan de start kwam met Rast en Green, was het evenwel de eerste DTM-titel bij de teams uit zijn geschiedenis. Het Mechelse RBM sluit het seizoen af als vierde van de negen teams. Maxime Martin sluit met één zege en nog drie andere podia af als achtste en derde BMW-piloot achter Wittmann en Timo Glock. De volledige top vier wordt gedomineerd door Audi-rijders.

Eindstanden DTM 2017


Rijders:
1. René Rast (Audi Sport Team Rosberg) 179 punten
2. Mattias Ekström (Audi Sport Team Abt Sportsline) 176
3. Jamie Green (Audi Sport Team Rosberg) 173

8. Maxime Martin (BMW Team RBM) 132

Teams: 
1. Audi Sport Team Rosberg 352
2. Audi Sport Team Abt Sportsline 257
3. Mercedes-AMG Motorsport Me 221

4. BMW Team RBM 195

Merken:
1. Audi 798
2. BMW 568
3. Mercedes 560

Foto's: Arne Simons en Georges de CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 15 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons