van der Horst

Hungaroring: Nabeschouwing Maxime Martin

Maxime Martin - BMW M4 DTM
Maxime Martin - BMW M4 DTM
In amper zijn derde wedstrijd in de DTM zette Maxime Martin als een uitstekende prestatie neer. De vertegenwoordiger van het RACB National Team kwalificeerde zich als vierde en wist met de BMW van het RMG team als zesde over de streep te gaan.
Voor hij naar Hongarije trok had Maxime Martin gezworen om tijdens de kwalificaties competitiever voor de dag te komen. Hij hield woord en zette in Q1 de tweede tijd neer en de vierde tijd in Q2 en Q3. “Uiteraard ben ik heel tevreden over deze resultaten”, legt de jonge Belg uit. “Ze bewijzen dat ik me steeds beter voel aan het stuur van de BMW M4, waardoor ik de wagen steeds beter kan benutten.”

De Hungaroring baadde in de zonneschijn en lag er dus poederdroog bij. Martin verkoos op de Prime-banden te vertrekken, de hardere bandensoort. “Tuurlijk wisten de rijders die op de Options (zachtere banden, red.) waren vertrokken me snel te passeren, waardoor ik me op een gegeven moment op de twaalfde plek bevond. Toen ik echter op mijn beurt de zachte banden kon omleggen, maakte ik al snel weer deel uit van de kopgroep.”

De vertegenwoordiger van het RACB National Team is er zelfs van overtuigd dat hij beter had kunnen doen dan een zesde plaats. “Bij de pitstop heb ik inderdaad wel wat tijd verloren… Een vierde plaats behoorde zeker tot de mogelijkheden! Maar ik laat me mijn plezier niet verknallen. Vandaag heb ik mijn eerste acht punten in het prestigieuze DTM-kampioenschap veroverd, waardoor ik op het ogenblik ook de beste rookie van het kampioenschap word.”

RACB press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 3 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Budapest.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons