van der Horst

DTM-kalender bekend, serie keert terug naar China en Hongarije

c50d78f60470fff5e38bb106f1b9b0b5ad29e162.jpg
DTM-organisator ITR heeft vandaag de kalender voor het komende seizoen vrijgegeven. Ook volgend jaar staan er opnieuw tien wedstrijden op het programma, met als nieuwigheid races in het Hongaarse Budapest en op een nog nader te noemen Chinese omloop. De manches in Brands Hatch en, zoals eerder gemeld, Zandvoort werden geschrapt.
  • Powercars

Nog voor het doek valt over een gesmaakt DTM-seizoen, wordt alweer uitgekeken naar de volgende editie. Die werd vandaag een stuk tastbaarder met de bekendmaking van de kalender voor 2014.

Zoals gewoonlijk worden zes van de tien wedstrijden op Duitse bodem verreden, met de Hockenheimring als start- en aankomstpunt. Tussendoor worden andermaal Oschersleben, Nürnberg (Norisring), de Nürburgring en de Lausitzring met een halte bedacht.

Voorts doet het DTM-circus opnieuw vier niet-Duitse omlopen aan. Voor de tweede maal werd daarbij geopteerd voor de Moscou Raceway en de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg. Zoals verwacht betalen zowel Brands Hatch als de Zandvoorter duinenomloop het gelag. Beide meetings worden vervangen door manches in Hongarije en China.
Het treffen op de Hungaroring nabij Budapest is geen première aangezien daar reeds in 1988 een manche werd verreden. Een terugkeer naar China waar Shanghai reeds in 2004 (demonstratiewedstrijd) en 2010 als decor voor de populaire toerwagenserie fungeerde, kwam reeds ter gelegenheid van de Norisring-race ter sprake. Tot dusver is nog niet duidelijk of er in Shanghai dan wel in Guangdong zal worden gereden.

"De Chinese groeimarkt is voor onze deelnemende merken Audi, BMW en Mercedes erg belangrijk. Daarenboven valt de inzet en de hartstocht op waarmee onze Chinese partner zich voor dit project inzet waardoor we ons ginds ook welkom voelen" verduidelijkt ITR-voorzitter Hans Werner Aufrecht de keuze voor een heat in China.


DTM-kalender 2014:

04 mei Hockenheimring Baden-Württemberg (D)
18 mei Motorsport Arena Oschersleben (D)
01 juni Hungaroring Budapest (UNG) **
29 juni Norisring (D)
13 juli Moskau Raceway (RUS)
03 augustus Red Bull Ring Spielberg (A)
10 augustus Nürburgring (D) ***
14 september Lausitzring (D) **
28 september China (CHN) – TBN
19 oktober Hockenheimring Baden-Württemberg (D)
 
* onder voorbehoud van FIA-goedkeuring
** onder voorbehoud goedkeuring organisator
*** onder voorbehoud bevestiging datum

Foto: Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op woensdag 16 oktober 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons