van der Horst

Moskou: Robert Wickens wint – Maxime Martin beste BMW rijder

Maxime Martin - BMW Team RBM
Maxime Martin - BMW Team RBM
Mercedes palmde bij de eerste DTM-race te Moskou het ganse podium in. Robert Wickens won in de regen voor Paul di Resta en Gary Paffett. Met deze zege neemt Wickens de leiding in de puntenstand over van Marco Wittmann die slechts als negentiende eindigde. Maxime Martin startte de race van op de zesde plaats en wist die positie te behouden tot aan de meet. Daarmee was de Belg de best geplaatste BMW rijder.
Al in de eerste ronde ging Wickens voorbij Paffett die van op de pole was vertrokken, wat later moest de Brit ook zijn meerdere erkennen in Paul di Resta. De posities zouden niet meer wijzigen en achter het trio Wickens, di Resta en Paffett schonk Maximilian Götz ook nog de vierde plaats aan Mercedes. Met een vijfde plaats was Mattias Ekström de best geplaatste Audi rijder. Martin kwam als zesde over de lijn voor de Audi’s van Jamie Green, Edoardo Mortara en Timo Scheider.

Foto: BMW MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 20 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons