van der Horst

Norisring: Voorbeschouwing Maxime Martin

Maxime Martin - BMW M4 DTM
Maxime Martin - BMW M4 DTM
Na zijn mooie prestaties op de Hungaroring (vierde in de kwalificaties en zesde in de race) hoopt Maxime Martin op zijn elan door te gaan en ook op de Norisring mooi te scoren. Maar de vertegenwoordiger van het RACB National Team is er zich aan het stuur van zijn BMW M4 van het RMG Team van bewust dat zoiets niet makkelijk wordt.
  • Prospeed Competition
De Norisring, dat is het Monaco van de DTM”, stelt de jonge Belg. “Ik had er nog nooit een voet gezet, maar afgaande op de commentaren van mijn collega’s is dit geen onbelangrijke race.” Dit is inderdaad een historische meeting, in meer dan één betekenis van het woord. “De drie merken die deelnemen aan het kampioenschap willen op dit stratencircuit goed voor de dag komen”, vervolgt Maxime. “Er is dan ook altijd een enorme opkomst. Ook dit weekend verwachten de organisatoren tussen de 100.000 en 150.000 toeschouwers.
 
Het feit dat onze landgenoot nooit op de Norisring reed is niet echt een handicap. De moeilijkheid ligt elders. “Het is niet lastig om deze omloop onder de knie te krijgen. Bovendien heb ik een paar simulatorsessies achter de rug, om de opeenvolging van rechte stukken en bochten te leren. Maar men heeft me wel al verteld dat het asfalt er heel hobbelig bij ligt. Zoals ieder zichzelf respecterend stratencircuit is er ook hier een kleine foutenmarge. We rijden voortdurend tussen de vangrails en de muren. Ik hoop dat de grip in de loop van het weekend zal verbeteren. In het begin zal er niet veel grip zijn, maar naarmate er meer rubber op het asfalt komt te liggen, zullen we de afstellingen moeten aanpassen.
 
Niet dat de motivatie van Martin daar onder te lijden heeft. “In Hongarije was ik van bij de eerste trainingen voorin te vinden. Dat wil ik dit weekend herhalen. Als je een goede plaats op de startgrid weet te veroveren, dan stijgen je kansen op een goed resultaat. Toch is het hier, in tegenstelling de meeste andere stratencircuits, blijkbaar relatief makkelijk inhalen.

RACB press



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 27 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons