van der Horst

Nürburgring: Mortara en Audi slaan terug - Martin elfde

Edoardo Mortara - Audi Sport Team Abt Sportsline
Edoardo Mortara - Audi Sport Team Abt Sportsline
Edoardo Mortara en Audi hebben precies gedaan wat ze moesten doen om de titelstrijd spannend te houden. De Italiaan pakte de zege en zo tien punten meer dan Marco Wittmann (BMW) die na alweer een sterke race derde werd. Lucas Auer, die zaterdag nog de pech had zijn pole te verliezen, vertrok weer vanop pole, maar kon weer niet winnen. Het neefje van Gerhard Berger werd desalniettemin mooi tweede en was zo de eerste Mercedes. Robert Wickens (veertiende), Jamie Green (zeventiende) en Paul Di Resta (opgave) pakten geen punten.
  • Powerkit.shop
Start race 2
Start race 2
Mortara kwalificeerde zich als zesde, maar was na de eerste doorkomst reeds vierde. Na een lange stint en een late pitstop kwam hij weer buiten als tweede achter leider Auer. Zeven rondjes later haalde hij de Oostenrijker in een reed weg naar zijn derde zege van het seizoen. Auer kwam teleurgesteld als tweede over de streep, terwijl Wittmann weer een goede zaak deed in de titelstrijd met plaats drie. De Duitser hield in de slotfase nog de aanstormde Mattias Ekström achter zich. Met nog vier races te gaan, neemt Mortara nu de tweede plaats in de tussenstand in. De Italiaan heeft wel nog 33 punten minder dan Wittmann. Wickens kijkt al tegen een achterstand aan van 50 punten, Green heeft er 51 minder. De Brit streed aanvankelijk wel mee in de voorste gelederen van de wedstrijd, maar na een botsing met Gary Paffett kreeg hij een drive through en viel terug tot buiten de punten. Di Resta heeft, met nog 100 punten te verdienen er 70 minder dan de leider waardoor we stilaan van een vierkamp in plaats van een vijfkamp moeten spreken. Onze landgenoot Maxime Martin reed een sterke wedstrijd en klom acht plaatsen. Vertrokken als negentiende zat er echt niet meer in dan elfde. In de tussenstand staat de Ukkelaar op plaats negen.

UITSLAG DTM NÜRBURGRING RACE 2

Foto's: DTMSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 11 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons