van der Horst

Oschersleben: Voorbeschouwing Maxime Martin

Maxime Martin - BMW M4 DTM
Maxime Martin - BMW M4 DTM
Na twee weken geleden de eerste race van het DTM-seizoen in Hockenheim te hebben afgewerkt trekt Maxime Martin dit weekend richting Oschersleben. De vertegenwoordiger van het RACB National Team verheugt er zich nu al op om het circuit, dat hij goed kent, met de BMW M4 van RMG in actie te komen.
  • STX Motorhomes
De Belgische rookie in de DTM had nog nooit eerder de gelegenheid om zijn BMW M4 op het circuit van Oschersleben aan de tand te voelen, maar dat baart hem geen zorgen. “Ik ken deze omloop goed, want in 2009 en 2012 reed ik er de ADAC GT Masters”, legt onze landgenoot uit. “Ik houd er trouwens goede herinneringen aan over, want ik wist er drie keer te winnen. Het feit dat ik hier nog niet met mijn DTM-bolide heb kunnen rijden is uiteraard een kleine handicap, maar dat is het soort situatie dat ik dit seizoen nog wel een paar keer zal moeten meemaken. Het is nu aan mij om alles te halen uit de vrije trainingen die zaterdag op het programma staan.”
 
Het weekend staat trouwens opnieuw helemaal in het teken van het opdoen van ervaring. “De DTM is een heel aparte competitie, het niveau ligt er heel hoog en om aan de top te geraken heb je noodzakelijkerwijs ervaring nodig. Tijdens het weekend van Hockenheim heb ik kunnen vaststellen waar ik nog kleine dingetjes kan verbeteren. Ik reken er op dat ik die lacunes hier in Oschersleben voor een groot deel kan wegwerken. Ik kan in ieder geval niet wachten om te rijden! Twee weken werd ik door mijn derde tijd in het eerste kwalificatiegedeelte (Q1) gerustgesteld. In de race bewees de zege van mijn teammaat dat de nieuwe BMW M4 van RMG competitief is. Iedereen weet echter ook dat je in de DTM op het ene circuit voorin kan meedraaien, om dan bij de volgende midden in het pak te belanden. Maar dat maakt de DTM dan ook zo aantrekkelijk: ondanks de aanwezigheid van toprijders en topwagens worden de waardeverhoudingen voortdurend opnieuw in vraag gesteld.”

RACB press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 16 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons