van der Horst

Oschersleben: Nabeschouwing Maxime Martin (RACB National Team)

Maxime Martin - BMW M4 DTM
Maxime Martin - BMW M4 DTM
Tijdens de races in Oschersleben had Maxime Martin niet echt veel meeval. Op een omloop waar inhalen moeilijk is werd de vertegenwoordiger van het RACB National Team bestraft voor zijn matige prestaties tijdens de kwalificaties.
  • Dreamdrive
"Ik denk niet dat ik veel herinneringen zal overhouden aan de meeting van Oschersleben", stelde Maxime Martin zondagavond. "Algemeen genomen ben ik ontgoocheld over mijn resultaten, terwijl sommige BMW-rijders er wel zijn in geslaagd om in de twee races een hoofdrol te spelen."
 
Het hoogstaande niveau van het kampioenschap verplichtte de rijders om tijdens de kwalificaties een perfecte ronde neer te zetten. Dat is Maxime zaterdag, voor de eerste race, niet gelukt.
"Ik geef toe dat ik in mijn snelle ronde een klein foutje heb gemaakt. Dat kostte me drie tienden van een seconde, waardoor ik pas als twaalfde kon vertrekken. In de race raakte ik in de eerste bocht een andere auto, waardoor de splitter van mijn M4 stuk ging. Zo ging de wegligging van de auto verloren en was de wagen meteen minder efficiënt. Ik finishte als elfde, net buiten de punten."
 
Op zondag had Maxime bij de tweede kwalificatiesessie amper meer geluk.
"Ik zat in een snelle ronde en ik was duidelijk op weg om mijn tijd met twee tienden te verbeteren, toen ik werd geconfronteerd met een gele vlag. Omdat de kwalificatiebanden slechts gedurende twee ronden maximaal presteren, kon ik nadien mijn tijd niet meer verbeteren. Ik moest dus van op de 15de plek vertrekken."
 
Dit keer geraakte de Belg wel goed weg: al snel lag hij op de 9de positie. Helaas ging de pechduivel er zich opnieuw mee bemoeien.
"Tijdens de pitstop vertoonde één van pistolen nukken. Toen ik terug op de baan kwam, zat ik vast in het verkeer. Toch kon ik nog een paar wagens inhalen, wat op deze piste niet slecht is, om uiteindelijk al negende te finishen."

RACB press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 15 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons