van der Horst

DTM-plannen Porsche-team gedwarsboomd door onbeschikbaarheid auto

Speed Monkeys Porsche 718 Cayman GT4s
Speed Monkeys Porsche 718 Cayman GT4s
De plannen van Speed ​​Monkeys om over te stappen naar de DTM worden gedwarsboomd door de onbeschikbaarheid van een gebruikte Porsche 911 GT3 R tegen een goede prijs. Het team bevond zich in een 'vergevorderd stadium' met de voorbereidingen voor de DTM. Porsche, dat gestopt is met de productie van de huidige 911 GT3 R, kon hen echter geen enkele wagen aanbieden en een tweedehands racewagen aan een aanvaardbare prijs was onvindbaar.
  • G&A Motors Motorsport
De DTM-deelname van Speed Monkeys zou een aanvulling zijn geweest op het Porsche 718 Cayman GT4-programma met twee auto's in de DTM Trophy-ondersteuningsklasse. Om het project te laten slagen, moest een 911 GT3 R op de markt voor gebruikte auto's worden gevonden, aangezien Porsche is gestopt met de productie van nieuwe eenheden terwijl het nu zich concentreert op de ontwikkeling van de opvolger voorzien voor 2023. Speed ​​Monkeys was niet in staat om op tijd een auto aan te schaffen voor de tests voorafgaand aan het seizoen in Hockenheim. Vorige week werd besloten om het project voor dit jaar af te blazen. 

Teambaas Christian Bracke onthulde dat het onderhandelingen waren aangegaan met een verkoper, maar dan ontdekte dat de 911 die oorspronkelijk was gereserveerd voor zijn team, was verkocht aan het MRS-team van Karsten Molitor. "We gingen ervan uit dat de auto voor ons was gereserveerd. Toen was het plots wie het eerst komt, het eerst maalt", vertelde Bracke aan Duitse website Motorsport-Total. "Ze hadden al drie mensen die het niet konden betalen. Ik zei toe om de wagen te nemen maar we moesten nog steeds een paar contractuele details uitwerken. We hebben dat op gang gebracht, maar toen was de auto al verkocht."

Speed ​​Monkeys heeft het Porsche DTM-project niet helemaal opgegeven en kan mogelijk volgend jaar deelnemen aan het kampioenschap, afhankelijk van de beschikbaarheid van de 911 GT3 R. Het wordt steeds onwaarschijnlijker dat Porsche dit jaar naast Duitse collega-fabrikanten Audi, BMW en Mercedes en het Britse merk McLaren aanwezig zal zijn op de DTM-grid.

Foto: Speed MonkeysSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Deutsche Tourenwagen Masters op woensdag 14 april 2021.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons