van der Horst

DTM Spielberg: Nabeschouwing Maxime Martin

Maxime Martin - BMW M4
Maxime Martin - BMW M4
Achtste in de kwalificaties, 14de in de race, Maxime Martin bleef na de DTM-manche in Spielberg met gemengde gevoelens achter. Maar de vertegenwoordiger van het RACB National Team verliet Oostenrijk in de wetenschap dat hij opnieuw wat meer ervaring had opgedaan.
Toen hij tijdens de eerste vrije trainingen in Spielberg de snelste tijd liet optekenen, leek het alsof Maxime Martin met zijn BMW M4 van het team RMG opnieuw een uitstekende prestatie zou neerzetten. Maar dat bleek uiteindelijk niet zo.
“Ik stond uiteindelijk pas achtste op de grid”, legt de Brusselaar uit. “Eigenlijk hadden we in Q3, het beslissende deel van de kwalificaties, een betere tijd kunnen neerzetten, maar niet alles liep zoals verhoopt.”

Een scenario dat zich ook in de race herhaalde. “Ik had geen goede start en verloor enkele plaatsen. Ik zat wat vast in het verkeer en bovendien is dit geen circuit waarop het makkelijk inhalen is. Alle BMW-rijder voor me hadden zachte banden omliggen, terwijl ik op de harde rubbers onderweg was. Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg ik ook een drive-through aan de broek, omdat ik – net als zes andere rijders – te snel had gereden onder gele vlag. Ik viel dus terug naar de 21ste plek. Ik heb nog wat doorgeduwd en finishte uiteindelijk als 14de.”

Toch blikt Maxime Martin met een positieve blik terug op het Oostenrijkse weekend. “Deze race verliep niet optimaal, maar ik heb wel heel wat ervaring opgedaan. Ik ben heel blij dat ik voor de zesde keer op zes aan de finish sta.”

RACB Sport PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 3 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spielberg.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons