van der Horst

Spielberg: Voorbeschouwing Maxime Martin

Maxime Martin - BMW M4 DTM
Maxime Martin - BMW M4 DTM
Het is als vijfde in de tussenstand - en eerste van de BMW-rijders - dat Maxime Martin dit weekend richting Spielberg trekt. De vertegenwoordiger van het RACB National Team in de DTM hoopt op de Oostenrijkse omloop het verschil met de concurrentie te maken.
DTM is per definitie een Duits kampioenschap. Maar op de negen raceweekends van 2016 worden er vier buiten de Duitse landsgrenzen gehouden. Zoals deze week... De discipline met de gebodybuilde toerwagens behoudt echter zijn Duitstalig accent, want de gigantische DTM-infrastructuur wordt in het Oostenrijkse Spielberg neergeplant.

"Vorig jaar viel het ons hier een beetje tegen", herinnert Maxime Martin zich. "Maar of dat ook dit jaar het geval zal zijn... dat is koffiedik kijken. De nieuwe regel waarbij na elk van de twee kwalificatiesessies succesballast aan de auto kan worden toegevoegd haalt de waardeverhoudingen nogal overhoop. We moeten zo goed als van een blanco blad vertrekken."
 
Tijdens de eerste meeting in Hockenheim trok de vertegenwoordiger van het RACB National Team zich behoorlijk uit de slag. "Met de BMW M4 van het Belgische RBM werd ik steeds sterker", legt Maxime uit. "Na een moeilijke eerste kwalificatiesessie, waar ik een 21ste tijd neerzette, kon ik met verbeterde afstellingen naar de achtste plek in de eerste race rijden. Voor de tweede wedstrijd kon ik me als vierde kwalificeren en finishte ik als derde."
 
Omdat de Belg de enige BMW-rijder was die bij beide races punten scoorde trekt hij als beste rijder van het Beierse merk richting Oostenrijk. "Ik zal er alles aan doen om die positie vast te houden", lacht hij.
 
Spielberg is, naast het feit dat het het circuit is geworden van die beroemde energiedrank die vleugels geeft, nogal berucht voor zijn klimaat. Aan de voet van de bergen kan het heel warm zijn... of hard regenen. "Blijkbaar zal het kwik dit weekend nogal hoog klimmen", legt onze landgenoot uit. "Dat ligt me wel. Indien het toch zwaar zou regenen, dan vrees ik dat we niet zo competitief zullen zijn."

RACB press - Foto: BMW AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 20 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spielberg DTM.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons