van der Horst

DTM-veld 2015 voor drie vierden ingevuld

Kampioen Marco Wittmann - BMW M4 DTM
Kampioen Marco Wittmann - BMW M4 DTM
Reeds zestien van de vierentwintig DTM-zitjes voor 2015 zijn reeds ingevuld, acht blijven er nog te begeven. Zowel bij BMW als bij Audi mikt men op continuïteit door voor een nagenoeg ongewijzigde ploeg te opteren. Voor de constructeur uit Beieren betekent dit dat naast kampioen Marco Wittmann ook Augusto Farfus, Antonio Felix da Costa, Timo Glock, Maxime Martin, Bruno Spengler en Martin Tomczyk opnieuw aan de bak komen. Amerikaan Joey Hand, die dit jaar andermaal voor het Belgische RBM uit kwam, ziet zijn contract daarentegen niet verlengd.
  • Prospeed Competition
Jamie Green en Augusto Farfus andermaal van de partij
Jamie Green en Augusto Farfus andermaal van de partij
Audi van zijn kant houdt voor 2015 vast aan de acht die het merk met de vier ringen afgelopen jaar de constructeurstitel bezorgden, zijnde Mattias Ekström, Jamie Green, Miguel Molina, Edoardo Mortara, Nico Müller, Mike Rockenfeller, Timo Scheider en Adrien Tambay. Pech dus voor de Belgische racefans die met Laurens Vanthoor reeds een tweede Belgische rijder naast Maxime Martin in het DTM hoopten te zien.

Gary Paffett - DTM Mercedes AMG C-Coupé
Gary Paffett - DTM Mercedes AMG C-Coupé
Mercedes meldde recent dan wel voortaan met acht in de plaats van zeven AMG C-Coupés te zullen aanzetten, maar gaf met uitzondering van Gary Paffett nog geen verdere namen vrij. Afwachten dus wie van Paul di Resta, Daniel Juncadella, Vitaly Petrov, Christian Vietoris, Pascal Wehrlein en Robert Wickens er opnieuw bij zal zijn en wie sowieso wellicht voor het eerst voor het merk met de ster zal aantreden.

Mercedes-Benz gaf ter gelegenheid van de collectieve DTM-test in het Spaanse Jerez de la Frontera vijf beloften de kans de DTM Mercedes AMG C-Coupé aan de tand te voelen; het lijkt logisch dat we minstens één van hen ook daadwerkelijk op 4 mei bij de seizoenstart in Hockenheim op de grid zullen terugvinden. Drie van hen reden dit jaar F3: Europees kampioen Esteban Ocon, Felix Rosenqvist en Lucas Auer. Ook F1-testrijder Charles Pic kreeg in Jerez de gelegenheid zijn kunnen te tonen en vanzelfsprekend probeerde ook Blancpain Sprint Series-kampioen Maximilian Götz motorsport-baas Toto Wolff er van te overtuigen om hem voor 2015 mee aan boord te nemen. Wordt vervolgd.

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 27 december 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons