van der Horst

Zandvoort: Voorbeschouwing Maxime Martin (RACB National Team)

Maxime Martin - Team RMG
Maxime Martin - Team RMG
De eerste DTM-uitstap buiten de Duitse grens gaat dit jaar richting Nederland. Op de omloop van Zandvoort wil Maxime Martin zijn statuut dat hij al sinds het begin van het seizoen meedraagt te bevestigen en opnieuw de meest regelmatige BMW-rijder worden.
  • Powercars
Dit jaar trekt het Duitsgetinte DTM drie keer buiten de landsgrenzen. Die drie opeenvolgende meetings worden gehouden in Zandvoort, Spielberg en Moskou.
Hoewel ik er nog maar twee keer reed, kan ik de Nederlandse omloop best wel appreciëren”, vertelt Maxime Martin. “Het is een heel veeleisende omloop. Ze is ook relatief smal en daardoor is de foutenmarge klein.
 
Omdat de omloop vlak naast de zee en de duinen ligt, heeft Zandvoort een heel bijzonder kenmerk.
Door de wind en het zand kan de grip van het circuit op een paar minuten tijd veranderen. Zo kan je met heel wat grip aan een kwalificatiesessie beginnen, maar als de wind opsteekt, ligt het asfalt in een mum van tijd onder het zand en draai je twee seconden per ronde trager!
 
Een uitdaging die de motivatie van de vertegenwoordiger van het RACB National Team niet aantast. “Vorig jaar vertrok ik als 17de aan de race en wist ik tot op de zesde plaats op te klimmen”, herinnert Martin zich. “We beseffen maar al te goed dat we in het seizoensbegin niet de verwachtingen hebben ingelost, maar één ding is zeker: onze steeds terugkerende remproblemen op de Norisring waren specifiek voor die omloop. In Zandvoort zou ons dat niet mogen overkomen.
 
En dus hoopt onze landgenoot dat de M4 van het BMW Team RMG competitief voor de dag zal komen.
Ons team werkt heel hard om de wagen te verbeteren. Het is net in die moeilijke momenten dat je zij aan zij moeten werken en het koppetje niet mag laten hangen. Persoonlijk ben ik de meest regelmatige BMW-rijder van de drie eerste weekends. Ik hoop in Nederland op dat elan te kunnen doorgaan en me indien mogelijk in de strijd om de ereplaatsen te mengen, zoals vorig jaar zo vaak het geval was.

RACB pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 10 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting DTM Zandvoort.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons