van der Horst

Duitser Marco Wittmann vervoegt Spengler, Farfus en co in 2013

BMW Motorsport had zaterdag in de hangar van de BMW Driving Academy in Maisach best wat te vieren. Het merk uit Beieren kende een sterk seizoen met de succesrijke comeback annex titels in DTM en de prima resultaten in ALMS en Grand-Am.
  • Prospeed Competition

Thomas Biagi bekwam uit handen van Alessandro Zanardi de BMW Sportpokal 2012-trofee voor zijn eindzege in het BMW-klassering voor privérijders én de bijhorende cheque van 30.000 euro.
 
Sportchef Jens Marquardt keek niet alleen achterom maar blikte ook vooruit naar 2013. Marquardt gaf daarbij de naam vrij van de  zevende rijder die de BMW-kleuren in DTM zal verdedigen.
 
BMW verschijnt in 2013 immers met acht ipv. zes wagens aan de start. Dat het BMW Team MTEK van Nederlander Ernest Knoors in de DTM-dans stapt was al langer geweten maar nu raakte ook officieel bekend dat test- en ontwikkelingsrijder Marco Wittmann de zes rijders (Bruno Spengler (CA), Augusto Farfus (BR), Joey Hand (US), Andy Priaulx (GB), Martin Tomczyk (DE) en Dirk Werner) vervoegt die er afgelopen jaar toe bijdroegen dat BMW de merkentitel behaalde. Wie de achtste rijder wordt, wordt pas in de loop van deze maand  bekend gemaakt.
 
Ook op de namen van de rijders die volgend seizoen in ALMS de BMW Z4 GT3 in de nieuwe GTE-versie zullen bemannen blijft het wachten.
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 2 december 2012.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons