van der Horst

Eerste deelnemers aan de GT4 European Series melden zich aan

Team Holland BMW M3 GT4
Team Holland BMW M3 GT4
Eind vorig jaar gingen het Dutch GT4 Championship en de GT4 European Cup op in één enkele serie: de GT4 European Series. De goedkoopste klasse van GT wagens komt zes weekends in actie over twee races van één uur en net als het Nederlandse kampioenschap vorig jaar wordt er ook dit jaar gereden op Spa-Francorchamps samen et het BRCC in het voorprogramma van de 24 Hours of Spa. Met Racing Team Holland by Ekris Motorsport, Las Moras Racing Team en Lechner Racing hebben de eerste teams nu ook hun deelname aan de nieuwe serie bevestigd.
Regerend Europees kampioen met Ricardo van der Ende, Racing Team Holland by Ekris Motorsport maakt de overstap naar de European Series met zijn twee BMW M3’s. De namen van de rijders die de twee Duitse bolides gaan bemannen volgen later. Ook Las Moras Racing kiest voor de M3 maar laat zijn
Lotus Evora GT4
Lotus Evora GT4
wagen besturen door Liesette Braams en Rob Severs. Het Oostenrijkse Lechner Racing komt dan weer met een Lotus Evora GT4 voor Fabian Lauda die het kampioenschap alleen zal rijden. Lechner Racing onderzoekt momenteel de mogelijkheid om een tweede wagen in te zetten. Er wordt verwacht dat de komende weken nog meerdere teams hun deelname zullen toezeggen.

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op maandag 10 maart 2014.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons