van der Horst

Eerste geslaagde test van de VW I.D. R Pikes Peak in de Verenigde Staten (+ Video)

Volkswagen I.D. R Pikes Peak
Volkswagen I.D. R Pikes Peak
De Volkswagen I.D. R Pikes Peak heeft zijn eerste geslaagde testsessie achter de rug op het parcours waar op 24 juni de legendarische Pikes Peak International Hill Climb wordt betwist. De constructeur uit Wolfsburg heeft zijn zinnen gezet om met een volledig elektrisch aangedreven sportscar het record voor elektrische bolides op zijn naam te zetten. Vaste bestuurder Romain Dumas was in ieder geval onder de indruk van de I.D. R Pikes Peak.
Volkswagen I.D. R Pikes Peak
Volkswagen I.D. R Pikes Peak
“De I.D. R Pikes Peak is de beste auto die ik ooit de berg op heb gereden”, aldus de meervoudig Pikes Peak-winnaar. “De acceleratie en bochtensnelheid zijn echt indrukwekkend en bovendien laat de auto zich makkelijk besturen. Dankzij de elektrische aandrijving hoef ik niet van versnelling te wisselen en kan ik me op het rijden van de ideale lijn concentreren. Maar het spreekt vanzelf dat er altijd ruimte is voor verbeteringen. In de verdere testsessies zullen we de afstelling blijven optimaliseren”. De Fransman is van plan om eind juni een tijd op de klokken te zetten die onder het huidige elektrische record van 8:57.118 minuten moet duiken. Voor de 96ste keer start op 24 juni de beroemde heuvelklim op 2.862 meter boven zeeniveau om na 156 bochten op een hoogte van 4.302 meter te eindigen.

Volkswagen I.D. R Pikes Peak
Volkswagen I.D. R Pikes Peak
Het team van Volkswagen Motorsport had drie uur de tijd om met de I.D R Pikes Peak het 19,99 kilometer lange heuvelparcours te verkennen. Dit omdat de route in de Amerikaanse staat Colorado normaliter een openbare weg is. De formatie onder leiding van Hasseltenaar Sven Smeets concentreerde zich tijdens de eerste test vooral op de ophanging, banden en het perfectioneren van batterijlading en energiehergebruik tijdens het remmen. Ook heeft de Duitse autofabrikant ter voorbereiding op de komende testritten en de wedstrijd in juni zich permanent gevestigd in Colorado met een basis. De ronduit indrukwekkende I.D. R Pikes Peak is de eerste EV van Volkswagen. De elektrische sportwagen beschikt over 2 motoren die de wagen voorzien van 500 kW (650 pk) en sprint in 2,5 seconden van 0 naar 100 km/u.

Lees ook: VW wil Pikes Peak record met nagelnieuwe elektrische bolide (+ Video)
Lees ook: Volkswagen trekt winnaar Romain Dumas aan voor Pikes Peak
Lees ook: Volkswagen toont elektrische racewagen I.D. R Pikes Peak
Lees ook: Volkswagen presenteert indrukwekkende I.D R Pikes Peak
 

Foto's: Volkswagen Motorsport & Romain Dumas



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Circuit Internationaal op dinsdag 5 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pikes Peak Hill Climb.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons